Καήκαμε από φωτιές, τσουρουφλιστήκαμε από αυξήσεις

Καήκαμε από φωτιές, τσουρουφλιστήκαμε από αυξήσεις

Καήκαμε από φωτιές, τσουρουφλιστήκαμε από αυξήσεις

Και το είχε πει ο πρώην υπουργός Ενέργειας, νυν Εργασίας, Χατζηδάκης, πως θα κάνει πλήρη απελευθέρωση στην ενέργεια για να …πέσουν οι τιμές. Την έκανε και οι τιμές στο ρεύμα έπεσαν προς τα …πάνω. Πόσο πάνω, είπαν οι διαρροές της κυβέρνησης για 15%, ωστόσο φθάνουν το 20% και το ξεπερνούν. Για παράδειγμα, παροχή με 1050 χρεώθηκε στο τετράμηνο με 50+ ευρώ παραπάνω. Αισίως, είμαστε η δεύτερη πιο ακριβή χώρα στο ηλεκτρικό ρεύμα στην ΕΕ. Επειδή εμείς θα σώσουμε τον κόσμο και σταματήσαμε τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ και τώρα εισάγουμε ρεύμα, ενώ αυτό των ΑΠΕ, είναι ακριβότερο. Γερμανία και Πολωνία, πήραν παράταση κάτι δεκαετίες για τις δικές τους λιγνιτικές μονάδες. Ναι αλλά εμείς, σώζουμε τον κόσμο, έχουμε και 30 δις ευρώ για να στήσουμε ανεμογεννήτριες, να εξάγουμε συνάλλαγμα για την αγορά τους, να πλουτίσουν, περισσότερο, τα καλόπαιδα. Α και στα καύσιμα, είμαστε πάλι η δεύτερη πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη, επειδή προφανώς είμαστε πλούσιοι και όχι επειδή όλο το σύστημα των καυσίμων θέλει να ρεφάρει την χασούρα από την καραντίνα.

 

Δημοσιογραφικά σεμινάρια για τις πυρκαγιές

Ένα είναι σίγουρο, πως οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να καθίσουμε στα θρανία ή στον υπολογιστή για σεμινάρια όσο αφορά στη περιγραφή της προσπάθειας κατάσβεσης πυρκαγιών και μάλιστα σε ζωντανή σύνδεση. Όσα ακούστηκαν τις προηγούμενες μέρες, γεμίζουν βιβλίο με δημοσιογραφικά μαργαριτάρια, ενώ τα επαναλαμβανόμενα κλισέ γέμιζαν τις περιγραφές.

Προπαγάνδα και αλήθειες

Για τα εμβόλια και το κόστος τους, τα έχουμε πει πολλές φορές. Το Astra στα 1,80 ευρώ, το Pfizer-BioNTech έφτασε τα 20 ευρώ και το Moderna τα 25. Μόλις μπήκε η αύξηση των 5 ευρώ στα …καλά εμβόλια, βγήκαν όλοι στον Τύπο και στα ΜΜΕ να την δικαιολογήσουν πως αυξήθηκε το κόστος γιατί τα δυο εμβόλια προσαρμόστηκαν στις μεταλλάξεις του κορώνα. Μόνο που λίγες ημέρες αργότερα, ο συνέταιρος της Pfizer, η BioNTech, ανακοίνωσε ότι προς το παρόν το εμβόλιο της δεν χρειάζεται προσαρμογή στις μεταλλάξεις. Αυτό και αν είναι δούλεμα… Εντωμεταξύ, για να μην ξεχνιόμαστε, η BioNTech είναι γερμανική εταιρεία. Ε, ναι, σιγά που θα άφηναν το φθηνό Astra να τους κόψει τα κέρδη και τις …μίζες (;). Ποια κέρδη; σύμφωνα με την BioNTech, τα συνολικά κέρδη της για το πρώτο μισό του έτους ανέβηκαν στα 3,9 δισ. ευρώ, αντί ζημιών ύψους 142 εκατ. πέρυσι. Ενώ, αναθεώρησε τον στόχο της για το σύνολο της χρονιάς κατά σχεδόν 30%, εκτιμώντας πως για το 2021 οι πωλήσεις της θα αγγίξουν τα 15,9 δισ. ευρώ, αντί των 12,4 δισ. που ήταν η μέχρι τώρα εκτίμηση της.

 

Άντε ρε ανεμβολίαστε (ή εμβολιασμένε)…

Ε ναι, εκεί οδηγούμαστε στην Ελλάδα τουλάχιστον. Να είναι κάτι βρισιά το να είσαι ανεμβολίαστος ή εμβολιασμένος. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της απίθανης καμπάνιας εμβολιασμών στην οποία οι εντυπώσεις αλλάζουν κάθε μέρα, οι …ειδικοί επιστήμονες βγάζουν σπίθες ή και χολή από τηλεοράσεως, ενώ οι αντίθετοι στο εμβόλιο περιορίζονται στο ιντερνέτ, καθώς εξοβελίστηκαν από κάθε άλλη μορφή δημοσιογραφίας. Το δε ψεκασμένος και για τους μεν καθώς και για τους δε, θα πρέπει να μπει σε κάθε ελληνικό λεξικό, καθώς ως έννοια την έχει θεσμοθετήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Η νίκη της Δύσης στον ψυχρό πόλεμο είχε «έπαθλο» το …Ισλάμ

Επειδή κάποιοι ανακάλυψαν τώρα τους Ταλιμπάν και τους χαρακτηρίζουν κάτι σαν ανθρωπόμορφα τέρατα, με την Σαρία ζουν αυτοί, όπως συμβαίνει στην Σαουδική Αραβία και στα γύρω Εμιράτα. Άραγε, ποια η θέση της γυναίκας στις χώρες αυτές; Ναι αλλά, οι Εμίρηδες έχουν πετρέλαιο, τουριστική βιομηχανία, αγοράζουν ότι βρουν από όπλα και έχουν τεράστιες επενδύσεις στον Δυτικό κόσμο. Άρα, είναι καλοί άνθρωποι… Η Ταλιμπάν από την άλλη πλευρά. Έχουν μόνο το όπιο για να τα βγάλουν πέρα, οπότε είναι οι κακοί της υπόθεσης. Πάντως, οι σημερινοί Ταλιμπάν, δεν είναι οι ίδιοι με αυτούς πριν 20 χρόνια, δεν είναι απλώς χωρικοί, δείχνουν να έχουν αστικοποιηθεί, να έχουν προοδεύσει στην χρήση της τεχνολογίας και της προπαγάνδας και θα δούμε πολλά στο εγγύς μέλλον. Όσο για την Δύση, βοήθησε τους Μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν όχι γιατί ήθελε να κάνει την ζωή των Αφγανών καλύτερη, απλά ήταν εναντίον των τότε Σοβιετικών. Τότε, ο Μπιν Λάντεν, ήταν ένα πολέμαρχος που σκότωνε «κόκκινους» και έπρεπε να στηριχθεί με χρήμα και με όπλα. Όπου είχε παρουσία η πρώην ΕΣΣΔ, έπρεπε να εμπλέκετε και η Δύση, για το ποιος θα αποκτήσει επιρροή στην περιοχή, αυτός ήταν ο ψυχρός πόλεμος. Όχι πως δεν γινόταν και το αντίστροφο, απλά η Σοβιετία ποτέ δεν τα πήγαινε καλά με τους φονταμενταλιστές του Ισλάμ. Το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα με τους «μαχητές της ελευθερίας» να μετατρέπονται σε τρομοκράτες, σε Τζιχαντιστές, σε Ταλιμπάν και από «έπαθλο» να μετατρέπονται σε κατάρα για τον Δυτικό κόσμο, το έχουμε βιώσει τα προηγούμενα χρόνια. Πάντως η Δύση και μετά την κατάρρευση της Σοβιετίας, έσπευδε σε βοήθεια όσων της αντιτίθεντο. Μέχρι και τους Τσετσένους στήριξε, ενώ συμμετείχε ενεργά στην «Αραβική Άνοιξη», η οποία χτύπησε προοδευτικά κράτη, αφήνοντας στην φονταμεταλιστική ισλαμική ησυχία τους, τα Αραβικά βασίλεια και τα Εμιράτα. Στην διάρκεια του ψυχρού πολέμου, Χάθηκε το σχεδόν ευρωπαϊκό Ιράν, το πάντα ατίθασο Αφγανιστάν, ο Λίβανος, το Ιράκ, διαλύθηκε η Συρία, μέχρι και η Αίγυπτος κινδύνευσε, αν εκεί κράτησε ο στρατός. Τι κατάφερε ο Δυτικός κόσμος; Να χάσει καθεστώτα, λιγότερο ή περισσότερο δημοκρατικά, τα οποία ήταν κοντά στη Δύση, στον Δυτικό τρόπο ζωής και να βρει μπροστά της Τζιχαντιστές, «Ισλαμικό κράτος», Ταλιμπάν, τρομοκρατία… Και σε ότι αφορά στην απόσυρση Αμερικανών και συμμάχων από το Αφγανιστάν, να πούμε πως τουλάχιστον η παρουσία των ΗΠΑ, βασίστηκε σε ιδιωτικό στρατό, με εμπλεκόμενες εταιρείες που έπαιρναν τα σχετικά συμβόλαια. Αποτέλεσμα, να έχουν σήμερα οι Ταλιμπάν εφοδιαστεί με σύγχρονο πολεμικό εξοπλισμό και έχοντας όπως είπαμε και στην αρχή κάνοντας τεράστια πρόοδο στην προπαγάνδα, να τρολάρουν την Δύση στο ιντερνέτ.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό