«ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ»: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

«ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ»: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής και Σαπών, των Παιδικών Χωριών SOSδιοργανώνουν, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, τη δράση «Καινούρια Χρονιά, Καινούρια Σχολικά», με σκοπό τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη και υποστηρίζονται  συστηματικά από τα δύο Κέντρα.

Η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιηθεί, από Δευτέρα 5/9/2022 έως Δευτέρα 12/9/2022, ώρες 10:00 – 17:00, στα γραφεία του Κέντρου, στην Κομοτηνή (Σκεπαστού 7-11).

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν χιλιάδες οικογένειες και παιδιά στη χώρα μας καθιστά τη συμβολή μας, σε αυτή την προσπάθεια, εξαιρετικά σημαντική, ώστε και φέτος, να επιστρέψουν όλα τα παιδιά στα θρανία με χαμόγελα και μία γεμάτη σχολική τσάντα.

 

Πληροφορίες:

Γραμματεία,  Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής

τηλ.: 25310 82788, fax:25310 82711

e-mail: soskomotini@sos-villages.gr

@sosvillagesgr

#sosvillagesgr #nochildlone

                                              

 

Λίγαλόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Με εκτενή δράση σε 136 χώρες και 70 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, με έμφαση στα παιδιά που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν ναχάσουν την οικογένειά τους. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες: (α) Ενδυνάμωση Οικογένειας, με 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα και στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και την αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της, (β) Ανάπτυξη καιΠροώθηση της Αναδοχής σε συνεργασία με τηUNICEF, ως εταίρος στο πρόγραμμα«ChildGuarantee» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και (γ) Εναλλακτική Φροντίδα με 4 Παιδικά Χωριά SOS, 2 Στέγες Νέων και τον Ξενώνα Βρεφών SOS για παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν με τη βιολογική οικογένειά τους. Η Διεθνής Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS είναι σταθερός συνομιλητής και εταίρος, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτη μέλη της όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες, όπως η καμπάνια OpeningDoors for Europe.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό