Κασσάνδρα : «Ο άνθρωπος  είναι φτιαγμένος για να κάνει λάθη. Η μοίρα του είναι να συντρίβεται συνεχώς και να ξανασηκώνεται αναγεννημένος και σοφότερος από πριν…»

Κασσάνδρα : «Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να κάνει λάθη. Η μοίρα του είναι να συντρίβεται συνεχώς και να ξανασηκώνεται αναγεννημένος και σοφότερος από πριν…»

Κασσάνδρα – Συνέντευξη στην «Θρακική Αγορά»

Κασσάνδρα : «Ο άνθρωπος  είναι φτιαγμένος για να κάνει λάθη. Η μοίρα του είναι να συντρίβεται συνεχώς και να ξανασηκώνεται αναγεννημένος και σοφότερος από πριν…»

Η Κασσάνδρα είναι ένα πρότζεκτ το οποίο ξεκίνησε από μια ακουστική κιθάρα και από το 2019 άρχισε να εξελίσσεται. Στην ουσία είναι το προσωπικό πρότζεκτ, με τον K.C. Joe να ενορχηστρώνει τα κομμάτια και τον Κώστα Μάτη που είναι στα τύμπανα. Ελληνόφωνο ροκ, αλλά με αρκετές δόσεις πειραματισμού και πολλές φορές με αφηγηματική διάθεση.

 

-«Πάρε καρδιά». Μιλήστε μας για το τραγούδι σας.

Το «Πάρε Καρδιά» είναι το πρώτο μας single που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο και είναι ένα ροκ κομμάτι που εκπέμπει δυναμισμό, αλλά και ελπίδα για το πως να αντιμετωπίζουμε τις δύσκολες καταστάσεις στη ζωή μας . Είναι ένα κομμάτι που όσο περνάει ο καιρός αποδεικνύεται ότι το είχαμε ανάγκη.  Μια ανάγκη  που μετατράπηκε σε ενέργεια στις ηχογραφήσεις και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα.

 

-Και μετά απ’ αυτό το τραγούδι, τώρα μας παρουσιάζετε τον Μαύρο Άγγελο. Πως «γεννήθηκε» ο Μαύρος Άγγελος;

Ο «Μαύρος  Άγγελος» είναι ένα ερωτικό κομμάτι. Σε αντίθεση με το «Πάρε Καρδιά» το συγκεκριμένο τραγούδι ξεκινά φαινομενικά σαν μια ροκ μπαλάντα. Προχωρώντας όμως το κομμάτι γίνεται όλο και πιο σκοτεινό μουσικά αλλά και στιχουργικά με εκρήξεις μέσα στα ρεφρέν, βγάζοντας μια απελπισία. Μιμείται δηλαδή την ψυχοσύνθεση ενός ερωτευμένου ανθρώπου που δε βρίσκει ανταπόκριση.

 

-Πώς διαλέγετε το θέμα πάνω στο οποίο θα κινηθείτε και θα αναπτύξετε σε κάθε καινούριο σας τραγούδι;

Τα θέματα που διαλέγω για να κάνω τραγούδια προέρχονται  μέσα απ’ τη ζωή. Είναι προσωπικές εμπειρίες και συναισθήματα αλλά όχι μόνο αυτό. Κάτι που θα δω στο δρόμο, ένα βιβλίο που θα διαβάσω, ακόμα και μια συζήτηση που θα κάνω με κάποιον για ένα πρόβλημά του, μπορεί να πυροδοτήσουν μέσα μου τη σπίθα να ξεκινήσω να δουλεύω μέσα μου το επόμενο κομμάτι. Στην ουσία τα κομμάτια γεννιούνται από μόνα τους, δεν μπαίνουν σε κάποιο πρόγραμμα υποχρεωτικής δημιουργίας.

 

-Σε ποια ηλικία ξεκίνησε η σχέση σας με τη μουσική. Ήταν μια απόφαση στιγμής ή όνειρο ζωής;

Όλη μου τη ζωή θυμάμαι να ακούω μουσική. Στο δημοτικό άρχισα να γράφω τις πρώτες μου κασέτες ξεκινώντας με ροκ ελληνικό και ξένο και έπειτα βούτηξα και στον υπέροχο κόσμο του μέταλ.  Στο Λύκειο με τους κολλητούς φτιάξαμε τις πρώτες μπάντες και κάπου εκεί ξεκίνησα να ασχολούμαι με το στίχο. Δειλά βήματα στην αρχή αλλά με τον καιρό απέκτησα πιο πολύ αυτοπεποίθηση. Αρκετά αργότερα αγόρασα την πρώτη μου ακουστική κιθάρα και άρχισα να γράφω τα πρώτα τραγούδια. Δεν ξέρω αν ήταν απόφαση στιγμής αλλά σίγουρα πια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου.

 

-Ακολουθείτε κάποια συγκεκριμένα βήματα  όταν γράφετε ένα τραγούδι για να φτάσετε στο τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα;

Το αντίθετο. Το κάθε κομμάτι γράφεται με διαφορετικό τρόπο. Κάποια τραγούδια γράφονται πιάνοντας την κιθάρα και σε άλλα, απλά ξεκινάω να τραγουδάω τη μελωδία που μου ‘ρχεται στο μυαλό και τη δουλεύω σιγά-σιγά. Πάντως ένα κομμάτι μπορεί να κάνω και μήνες να το ολοκληρώσω, μέχρι να ωριμάσει η στιγμή που θα ‘ναι έτοιμο μέσα μου.

 

– Πιστεύετε ότι υπεύθυνοι για τη ζωή μας είμαστε εμείς οι ίδιοι;

Φυσικά. Το να αρχίσουμε να κατηγορούμε τους άλλους για τις επιλογές μας είναι τραγικό. Νομίζω ότι το πιο δύσκολο πράγμα είναι να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να κάνουμε αυτοκριτική. Δε χρειάζεται να ρίχνουμε το φταίξιμο από δω και από κει για να δικαιολογήσουμε τα λάθη μας. Ο Σωκράτης είχε πει ¨Αν θες να αλλάξεις τον κόσμο, πρέπει πρώτα να αλλάξεις τον εαυτό σου¨.

 

-Η ζωή μας είναι αντικατοπτρισμός των επιλογών μας. Είναι τα παράθυρα που ανοίξαμε διάπλατα κι όσα αποφασίσαμε να κρατήσουμε διπλοσφαλιστά. Κάνατε λάθος επιλογές;

Ο άνθρωπος  είναι φτιαγμένος για να κάνει λάθη. Η μοίρα του είναι να συντρίβεται συνεχώς και να ξανασηκώνεται αναγεννημένος και σοφότερος από πριν. Φυσικά και έχω κάνει λάθος επιλογές και συνεχίζω να κάνω γιατί το αύριο μας περιμένει να μας βάλει ξανά τρικλοποδιά, μας προσκαλεί να λύσουμε καινούριους γρίφους και να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις. Άρα το μόνο φυσιολογικό είναι να τα κάνουμε μούσκεμα ξανά και ξανά. Το θέμα είναι να σφυρηλατείται ο χαρακτήρας μας μέσα απ’ όλη αυτή τη διαδικασία για να γίνουμε καλύτεροι.

 

-Ποια τραγούδια σας σάς αντιπροσωπεύουν;

Όλα τα τραγούδια μας όχι απλά μας αντιπροσωπεύουν αλλά είναι και κομμάτι του εαυτού μας που διαλέξαμε να μοιραστούμε με τον υπόλοιπο κόσμο. Οι πιο πολλοί άνθρωποι διστάζουν να εκτεθούν, κρύβοντας τα πιο βαθιά τους συναισθήματα και τους προβληματισμούς τους . Στην «Κασσάνδρα» μέσα από τα κομμάτια αναδύονται διάφορες πτυχές του χαρακτήρα μας, οπότε αν θέλετε να μας γνωρίσετε καλύτερα απλά πατήστε το play!

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ – ΜΑΥΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ | OFFICIAL LYRIC VIDEO

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ – ΠΑΡΕ ΚΑΡΔΙΑ | OFFICIAL LYRIC VIDEO

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό