Κασσελάκης σε Αχτσιόγλου: “Λυπάμαι, αλλά  θα μιλήσω στενάχωρα…”

Κασσελάκης σε Αχτσιόγλου: “Λυπάμαι, αλλά θα μιλήσω στενάχωρα…”

«Της είχα στείλει προτάσεις από τον Ιούλιο» • «Γιατί την είπα Έφη» • Αιχμές κατά της συνυποψήφιάς του, αλλά και μήνυμα ενότητας με το «είμαστε σύντροφοι, ψηφίστε όποιον θέλετε την Κυριακή».

Με νέο βίντεο ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος σηκώνει το γάντι, επιχειρώντας, παράλληλα, να στείλει μήνυμα ενότητας με το βλέμμα στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στην έντονη κριτική που του ασκεί η Έφη Αχτσιόγλου τις τελευταίες ημέρες σημειώνοντας ότι «λυπάμαι που θα μιλήσω στενάχωρα. Όμως η αλήθεια είναι ότι όταν έβαζα υποψηφιότητα, δεν φανταζόμουν ότι, δύο μέρες πριν από τις εκλογές, η κατάσταση θα είχε ξεφύγει τόσο. Κρατιέμαι πίσω όλη αυτή την εβδομάδα επίτηδες, γιατί δεν θέλω να δίνω τροφή σε όλη αυτή την ένταση»..

«Στηρίζω τη συναγωνίστριά μου δημόσια, ακούω “δε με στήριξες”.Βλέπω κάθε βίντεό της να στρέφει τα βέλη της σ’ εμένα, λες και εγώ είμαι ο Μητσοτάκης. Την αποκαλώ Έφη, όπως τον Αλέξη τον αποκαλώ πάντα Αλέξη, κι αντί για χέρι φιλίας το θεωρεί υποτίμηση. Βλέπω να διακινεί σενάρια, ότι ήμουν συνεργάτης του Μητσοτάκη, και ποιος την διαψεύδει; Ο Γιάννης Πρετεντέρης!», σημειώνει με νόημα.

Πηγαίνοντας, μάλιστα, ένα βήμα παραπέρα παρουσίασε ένα έγγραφο το οποίο, όπως ανέφερε, περιλαμβάνει τις προτάσεις που είχε ο ίδιος στείλει προς την κ. Αχτσιόγλου τον περασμένο Ιούλιο.

«Είμαι αναγκασμένος να πω ότι στην Έφη Αχτσιόγλου απευθύνθηκα τον Ιούλιο, λίγο μετά την υποψηφιότητά της, στέλνοντας προτάσεις για να βάλει, αν ήθελε, στο πρόγραμμά της. Να συνδράμω. Να συζητήσουμε. Να είμαι παρών. Είναι σε αυτό εδώ το χαρτί, το οποίο δημοσιοποιώ. Δε μου απάντησε ποτέ – είναι δικαίωμά της-, όμως εγώ θεώρησα ηθική μου υποχρέωση να συνεισφέρω στον αγώνα της».

«Δεν είχα κανέναν αυτοσκοπό για αυτοπροβολή. Ήθελα το “μαζί” και δεν το βρήκα. Αυτό το “μαζί” το ζητάω από εσάς. Τονίζω τη λέξη: ΕΝΟΤΗΤΑ Εσείς είστε οι εγγυητές της. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο δικός σας», αναφέρει, απευθύνοντας «έκκληση» να «χαμηλώσουν οι τόνοι».

Καταλήγοντας προσπάθησε να φανεί ενωτικός τονίζοντας «ψηφίστε όποιον θέλετε την Κυριακή. Νιώστε την ανάγκη του διπλανού σας να ψηφίσει το αντίθετο από εσάς. Είμαστε ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ. Αυτή είναι μία σπουδαία λέξη. Δεν τη σκορπάμε. Αυτή η λέξη από τη Δευτέρα θα μας ενώνει. Αυτή η λέξη είναι η χαραγμένη Αριστερά στην καρδιά μας».

«Κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν ριζικά»

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε, σήμερα, και μια μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα news24/7 μιλώντας για τις εκλογές και την επόμενη ημέρα του κόμματος.

Ανάμεσα σε άλλα ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε:

Για τις αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ: το καταστατικό του κόμματος προβλέπει συγκεκριμένα πράγματα. Υπάρχει κεντρική επιτροπή, εκτελεστικό όργανο της κεντρικής επιτροπής που είναι η πολιτική γραμματεία, εκτελεστικό γραφείο που ορίζεται με εισήγηση του προέδρου και στο οποίο συμμετέχει ο πρόεδρος. Όλα αυτά θα πρέπει να λειτουργούν για να παράγουν πολιτικό αποτέλεσμα, ορατό και διάφανο, κι όχι για να αποτυπώνουν τις κομματικές ισορροπίες στο παρασκήνιο. Εκεί που θα πρέπει να γίνει πολλή δουλειά είναι στις οργανώσεις μελών και στις νομαρχιακές. Κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν ριζικά, για να γνωρίζει το κόμμα τι συμβαίνει πραγματικά στην κοινωνία και για να γνωρίζει η κοινωνία τι συμβαίνει πραγματικά στο κόμμα. Τον Νοέμβριο θα διεξαχθεί το έκτακτο συνέδριό μας, όπου θα τεθούν επί τάπητος τα πάντα.

Για την απουσία του από τη Βουλή: Για την κοινοβουλευτική μας ομάδα θα ξαναπώ ότι έχει ξανασυμβεί πρόεδρος του κόμματος και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας να είναι πρόσωπα διαφορετικά. Ήδη δίνονται μάχες στη Βουλή και αποκτιέται βηματισμός. Δεν έχουμε ανάγκη τη σπέκουλα με την οποία κάνουν παιχνίδι οι μηχανισμοί. Έχουμε ανάγκη από πολιτικό στίγμα, με το οποίο ενεργοποιείται η κοινωνία.

Για τα social media: Ορισμένοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος βρίσκεται στον 21ο αιώνα. Ο τρόπος που επικοινωνώ στα social media είναι ο αυτονόητος για έναν πολιτικό στις μέρες μας. Είναι δείγμα σεβασμού στον κόσμο του οποίου τη ψήφο ζητάς.  Το άλλο, δηλαδή το να έχει κάποιος την απαίτηση από τον πολύ κόσμο να τον ξέρει από πάντα, επειδή απλώς έχει όνομα και απήχηση σε έναν χώρο, αυτό είναι αλαζονικό. Όταν ζητάμε από τον κόσμο να κινητοποιηθεί μαζικά, δεν κρυβόμαστε. Όταν καλείς τον κόσμο να κάνει το μεγάλο βήμα, οφείλεις να παρουσιαστείς, να πάρεις θέση, να συνομιλήσεις σε ολοένα και μεγαλύτερα ακροατήρια. Παράγεις πολιτική, όταν διεκδικείς ευθύνες για τη ζωή και την πραγματικότητα ολοένα και περισσότερων ανθρώπων κι όταν βγαίνει αποτέλεσμα που κάνει καλύτερη τη ζωή και την πραγματικότητα αυτών των ανθρώπων.

Δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια: Η θέση μου υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των ελληνικών πανεπιστημίων είναι ξεκάθαρη, όπως κι έχω πει ανοιχτά ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια –πόσο μάλλον τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της αρπαχτής που φαντασιώνονται κάποιοι– δεν έχουν να προσφέρουν στην ελληνική εκπαίδευση. Από εκεί και πέρα, αν όλα στα πανεπιστήμιά μας είναι καλώς καμωμένα, αν το σύστημα εισαγωγής όπου οι μαθητές εξετάζονται σε μαθήματα που δεν διδάσκονται στο σχολείο είναι ιδανικό, αν τα πανεπιστήμια λειτουργούν δημοκρατικά και δεν υπάρχουν συντεχνίες και διαπλεκόμενα συμφέροντα, αν δίνονται οι ίδιες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, αν προάγεται αμερόληπτα το επιστημονικό έργο και στηρίζονται οι άνθρωποι που ρίχνουν την περισσότεροι δουλειά, τότε προφανώς δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτε άλλο. Μια σύγκριση στην παγκόσμια κατάταξη ανάμεσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και τα διαφόρων τύπου κολλέγια δείχνει ότι υπάρχει χάος ανάμεσά τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βελτιώσουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο και να το πάμε ψηλότερα. Κυρίως, να το κάνουμε μοχλό προσέλκυσης των νέων που έφυγαν έξω, αλλά και νέων απ’ όλο τον κόσμο, να ξανακάνουμε την Ελλάδα παγκόσμιο κέντρο παραγωγής γνώσης και ιδεών. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους.

Πηγή: efsyn.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό