Κατεποντίσθη εμφανιζόμενος»

Κατεποντίσθη εμφανιζόμενος»

Κατεποντίσθη εμφανιζόμενος»

Όπως το είχε πει  Γεώργιος Παπανδρέου για τον στρατηγό Φρίβα, «εδοξάσθη κρυπτόμενος και κατεποντίσθη εμφανιζόμενος», πάει γάντι και για τον Τσίπρα. Πέντε σχεδόν χρόνια που δεν μιλούσε, ήταν το ιερό πολιτικό τοτέμ στον Σύριζα, μέχρι και παρακάλια είχαμε για να μιλήσει. Και μίλησε στο συνέδριο, χωρίς να παραβρεθεί, τινάζοντας το στον αέρα. Δεν έμεινε όμως εκεί, επιδίωξε τον καταποντισμό πηγαίνοντας στο συνέδριο της Καθημερινής του Αλαφούζου, εξοργίζοντας με όσα είπε την πλειοψηφία των μελών του Σύριζα. Γιατί το έκανε; Προφανώς, είδε το φως το αληθινό της αστικής δημοκρατίας στην χώρα μας και τα «καλά» της εναλλαγής στην εξουσία. Σε αντίθεση, ο Κασσελάκης δεν πήγε στην εκδήλωση για τον Σημίτη, το νέο Χαρίλαο Τρικούπη, τον «αναμορφωτή» της χώρας, όπου παραβρέθηκε το σύνολο του πολιτικού κόσμου που βολεύεται με την εναλλαγή στην εξουσία. Την άλλη μέρα δήλωσε κομψά, «τι δουλειά έχω εγώ με όλους αυτούς που κατασπατάλησαν τα λεφτά του ελληνικού λαού». Και από εκεί που ήταν κόκκινο πανί για κοτζαμπάσηδες και πρόθυμους πολιτικούς, έγινε κατακόκκινο. Πάντως τα μέλη που τον στήριξαν και τον στηρίζουν, δεν τα πρόδωσε. Ο Τσίπρας…

Ότι ανεβαίνει, δεν κατεβαίνει

Λοιπόν, με τις υψηλές, χωρίς λόγο, τιμές, κερδίζει η κυβέρνηση από τους έμμεσους φόρους, κερδίζουν κυρίως και οι πολυεθνικές και οι κοτζαμπάσηδες, ενώ οι άλλοι, απλά δεν κόβουν απόδειξη, αλλά το κέρδος από τους έμμεσους φόρους είναι μεγαλύτερο από τον κλεμμένο ΦΠΑ. Άλλωστε, με την αναγκαστική δήλωση 11 χιλιάδων ευρώ από επαγγελματίες γενικώς, θα τα πάρει από την άμεση φορολογία. Την ίδια ώρα, «έπεσε» η τιμή του ρεύματος, αλλά αυξήθηκαν οι φόροι για Δήμους και όλες οι υπόλοιπες χρεώσεις, οπότε μια από τα ίδια. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση, δεν φορολογεί τα 1,6 δις «απρόσμενα» κέρδη των δυο διυλιστηρίων, δεν φορολογεί τα 3 δις κέρδη των τραπεζών, ούτε παρεμβαίνει στις παράλογες χρεώσεις. Ποιος χάνει; Οι μη έχοντες και οι μεσαίων εισοδημάτων που γίνονται φτωχότεροι. Λύση υπάρχει; Ναι, να αυξηθεί η φορολόγηση στις πολυεθνικές και στους κοτζαμπάσηδες και οι φόροι να επιστρέψουν στα λαϊκά στρώματα. Αν μειώσουν τις τιμές, να μειωθεί και η φορολόγηση. Αλλά, δεν θα το δούμε.

Θα τον πάρει το ποτάμι

Όσο και αν ψάξετε, δεν θα βρείτε άλλο κράτος που ένας ξεπεσμένος πολιτικός ή άλλος από το πουθενά, ανακοινώνει νέο κόμμα. Το έκανε και ο Λοβέρδος. Έχει κάποια λογική; Ίσως, ότι θα ψαρέψει στην Αττική και στα εκεί εκατομμύρια ψηφοφόρων. Αν πάρει και δυσαρεστημένους, μπορεί να τον δούμε και στην ευρωβουλή, αν και προς το παρόν, αυτό φαντάζει ακατόρθωτο. Μπορεί όμως, με την βοήθεια των καναλιών της επαρχίας της Αθήνας, να βρίσκεται στην επικαιρότητα και κάποια στιγμή να πάει με το κόμμα του στη ΝΔ. Μήπως και εκλεγεί στις εθνικές εκλογές. Από την Αθήνα… το κόμμα του πάντως, θα το πάρει το ποτάμι, ο Έβρος στην περίπτωση, όπου ταξίδεψε για την ανακοίνωση του νέου κόμματος, αλλά του έτυχε καταχνιά. Και που να περιμένει 1-2 μέρες να βγει ήλιος. Άλλωστε, η καταχνιά του ταιριάζει περισσότερο.

Σύνταξη: Σαν τους Rolling Stones

Το τραγούδι Like a Rolling Stone είναι του Bob Dylan, αλλά έτσι που το πάει η κυβέρνηση, ανοίγοντας ξανά θέμα ηλικίας για να πάρουμε σύνταξη, θα μπορούσαμε να πούμε πως το κάνει σαν τους Rolling Stones. Αφού μπορούν αυτοί στα 80 να κάνουν τουρνέ και ιδίως ο ‎Μικ Τζάγκερ να χοροπηδάει σαν το κατσίκι στην σκηνή, γιατί όχι και ο Έλλην εργαζόμενος. Παιδάκι είναι στα 67, μπροστά στον άνω των 80 Τζάγκερ, μπορεί να δουλέψει μερικά χρόνια ακόμη. Στα 70, για παράδειγμα, να βγει στη σύνταξη, να χαρεί την ζωή του. Πάντως, στη φωτογραφία που συνοδεύει το σχόλιο, ο έξω αριστερά, ο ντραμίστας Τσάρλι Γουάτς, αποδήμησε εις Κύριον. Ε, κάπως έτσι θα την πάθουμε και στην Ελλάδα, αν αυξηθούν και άλλο τα όρια συνταξιοδότησης. Με το πι στην δουλειά και στο τέλος, στην κηδεία, θα λέει ο κόσμος, νέος έφυγε, δεν πρόλαβε να την χαρεί την σύνταξη, δεν άφησε και τίποτα στην χήρα.

Έπρεπε να δώσουμε άλλα τόσα

Στην φωτογραφία το μέγαρο μουσικής Κομοτηνής, το οποίο πρόσφατα απέκτησε πενταμελή επιτροπή διαχείρισης. Έγινε, προοριζόμενο για μεγάλες παραστάσεις, με τις οποίες θα προσέλκυε κοινό και από γειτονικές χώρες, βγάζοντας έτσι τα λεφτά του. Πιθανόν να μην τα κατάφερε, καθώς δεν δώσαμε άλλα τόσα, κοντά στα 20 εκατομμύρια, για να γίνουν και τα άλλα κτήρια που θα συνέβαλαν στην καλύτερη λειτουργία του. Ε, να δώσουμε… ποτέ δεν είναι αργά.

Ρεμπέτικα κατά 45% όλοι

Σε ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα, καζίνο, μέσα μαζικής ενημέρωσης, λιμάνια, αεροδρόμια, τουλάχιστον 45% ελληνική μουσική, ελληνόφωνη, θα ακούμε σύμφωνα με προτεινόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Μάλλον έχει να κάνει με τα δικαιώματα, τα χρήματα δηλαδή, καθότι άλλη λογική δεν υπάρχει. Έχει πλάκα η υπόθεση και θα έχει μεγαλύτερη, αν όλοι αρχίσουν και παίζουν ρεμπέτικα που είναι παλαιά δεκαετιών και δεν έχουν δικαιώματα. Ευτυχώς πάντως, προς το παρόν, δεν θα περιλαμβάνει ο νόμος και τα ΙΧ αυτοκίνητα. Και να διευκρινιστεί, αν η ελληνόφωνη μουσική θα είναι καθαρεύουσα, δημοτική ή η σλαγκ των τελευταίων ετών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό