Καθηγητής κατηγορείται ότι αυνανιζόταν μπροστά στους μαθητές του

Καθηγητής κατηγορείται ότι αυνανιζόταν μπροστά στους μαθητές του

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου επιστρέφει ο καθηγητής από τη Λέσβο, που σύμφωνα με καταγγελίες γονέων και μαθητών, προχώρησε σε αρρωστημένες πράξεις μπροστά στα παιδιά τους, καθώς φαίνεται να αυνανίστηκε βάζοντας το χέρι μέσα στο παντελόνι του.

Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασμένος καθηγητής είχε ήδη τεθεί σε αργία από τα καθήκοντά του από τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν οι πρώτες καταγγελίες προκάλεσαν σάλο.

Πριν από λίγες μέρες, μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, ο εκπαιδευτικός από τη Λέσβο καταδικάστηκε σε 28 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Νωρίτερα, η Εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την απαλλαγή του κατηγορούμενου, κάτι που τελικά δεν έγινε δεκτό. Οι γονείς των παιδιών όμως, δεν αφήνουν την υπόθεση.

Όπως έγινε γνωστό, η Εισαγγελέας Εφετών Βορείου Αιγαίου φαίνεται να μελέτησε ενδελεχώς την υπόθεση και άσκησε έφεση στην απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης, το οποίο τον έκρινε ένοχο για εννέα περιπτώσεις παρενόχλησης και αθώο για άλλες εννέα επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή.

Η Εισαγγελέας Εφετών στην έφεση της κατά της πρωτόδικης απόφασης κρίνει ότι ο καθηγητής θα έπρεπε να καταδικαστεί και για τις 18 καταγγελλόμενες πράξεις του, δηλαδή και για τις εννέα που αθωώθηκε.

Ακόμα, κρίνει ότι δεν θα έπρεπε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά, αφού η καταδίκη του είναι για κατά συρροή πράξεις ασέλγειας, όλες σε βάρος ανηλίκων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας stonisi.gr, oι υποθέσεις για τις οποίες αθωώθηκε πρωτόδικα ο καθηγητής από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης και η Εισαγγελία κρίνει ότι πρέπει να επαναδικαστούν είναι, μεταξύ άλλων, αυτή του αυνανισμού στα τέλη Μαΐου του 2018.

Να σημειωθεί ότι για την αθώωση του από αυτήν την κατηγορία, η πρόεδρος του δικαστηρίου είχε μειοψηφήσει ζητώντας να κριθεί ένοχος. «Έπρεπε κατά τη γνώμη μου να κριθεί ένοχος», είχε τονίσει η ίδια, κατά την ανακοίνωση της απόφασης την 1η Σεπτεμβρίου 2022.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό