Κάτω  ο πόλεμος που καραδοκεί να αρπάξει τις ζωές των παιδιών μας. Ειρήνη για όλα τα παιδιά του Κόσμου !

Κάτω ο πόλεμος που καραδοκεί να αρπάξει τις ζωές των παιδιών μας. Ειρήνη για όλα τα παιδιά του Κόσμου !

Ανακοίνωση Συλλόγων Οικογένειας και Φίλων ΚΕΘΕΑ 

Κάτω  ο πόλεμος που καραδοκεί να αρπάξει τις ζωές των παιδιών μας.

Ειρήνη για όλα τα παιδιά του Κόσμου!

Τα μέλη των Συλλόγων Οικογένειας & φίλων του ΚΕΘΕΑ αγωνίζονται διαχρονικά για την ζωή. Ιδιαίτερα για την ζωή των νέων, μακριά από τις εξαρτήσεις και οτιδήποτε άλλο την απειλεί. Ο αγώνας μας αυτός είναι επίμονος και ανυποχώρητος.

Γι αυτό προχωρούμε και στην σύσταση Ομοσπονδίας ώστε ο αγώνας μας να έχει μεγαλύτερη δυναμική και αποτελεσματικότητα.

Πάνω απ’ όλα για εμάς στέκεται η ελευθερία του ανθρώπου να ζει τη ζωή του μακριά από ό,τι τον υποδουλώνει και ό,τι τον σκοτώνει. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι στον πόλεμο που μαίνεται αυτές τις ημέρες, μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Έναν πόλεμο που κάνουν οι ισχυροί για περισσότερη δύναμη και περισσότερο πλούτο, χρησιμοποιώντας τους λαούς ως πρόβατα επί σφαγήν.

Εξ άλλου, η ιστορία έχει καταγράψει πώς τα ναρκωτικά αξιοποιούνται στον πόλεμο, ώστε οι άνθρωποι που στέλνονται βορά στα κανόνια να αντέξουν τις θηριωδίες, δημιουργώντας στρατιές εξαρτημένων. Δεν έχουμε ξεχάσει πώς χρησιμοποιήθηκε το petrivin στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η ηρωίνη και η κάνναβη στον πόλεμο του Βιετνάμ, πώς αξιοποιήθηκε η διάδοση των ναρκωτικών για να αφοπλιστεί το αντιπολεμικό κίνημα στις ΗΠΑ.

Όσοι εμπορεύονται τον θάνατο σε καιρό ειρήνης είναι οι ίδιοι που οδηγούν τα νιάτα αυτών των λαών στο θυσιαστήριο ταΐζοντας το θηρίο του πολέμου με τις σάρκες τους. Όπως έγραψε ο Μπέρτολ Μπρεχτ: «ο πόλεμός τους σκοτώνει ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους».

Προς το παρόν αυτός ο πόλεμος είναι τοπικός αλλά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος γενίκευσής του και μάλιστα με πυρηνικά όπλα τα οποία θα σημάνουν το τέλος της ανθρωπότητας. Βέβαια η πολεμική αυτή σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι η κορύφωση μιας εσωτερικής σύγκρουσης που εξελισσόταν για οκτώ χρόνια στο έδαφος της δεύτερης. Νεοναζιστικές ομάδες δρούσαν με τις γνωστές θηριωδίες που μόνο ο φασισμός είναι ικανός να διαπράξει. Όπως το κάψιμο δεκάδων ανθρώπων μέσα στο Κτίριο των Συνδικάτων το 2014 και η δολοφονία όσων πηδούσαν από τα παράθυρα για να σωθούν. Επιπλέον η χρησιμοποίηση της Ουκρανίας από τους Δυτικούς ως πολιορκητικού  κριού απέναντι στην Ρωσία και η επιμονή τους να ενταχθεί η χώρα αυτή στο ΝΑΤΟ, όξυνε τις σχέσεις μεταξύ Δύσης και Ανατολής. Πίσω από όλα αυτά βέβαια κρύβεται η προσπάθειά τους να ελέγχουν τις ενεργειακές πηγές που αφθονούν στην ευρύτερη ανατολική πλευρά της Ευρώπης.

Απέναντι στον άδικο αυτό πόλεμο που γίνεται για τα κέρδη των ισχυρών και σπέρνει θάνατο, προσφυγιά και καταστροφή, εμείς αντιτάσσουμε τον «πόλεμο» απέναντι στις αιτίες που οδηγούν τα παιδιά, τα αδέρφια και τους συντρόφους μας στο σκοτάδι, στην αυτοκαταστροφή και την παραίτηση. Προτάσσουμε τη μάχη για ζωή, για δημιουργία, «για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι»!

Εμείς αν και γνωρίζουμε τις βαθύτερες αιτίες αυτού του πολέμου, δεν θα σταθούμε σ’ αυτές. Πιστεύουμε ότι οι λαοί έχουν προχωρήσει πολύ από την εποχή που έλυναν τις διαφορές τους με σφαγές και ποταμούς αίματος. Έχουν στην διάθεσή τους τον ειρηνικό διάλογο για την επίλυση των όποιων διαφορών τους.

Γι αυτό καταδικάζουμε την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία που έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα το αιματοκύλισμα των δύο αυτών γειτονικών λαών με τις κοινές ιστορικές καταβολές. Όπως καταδικάζουμε και τις επιθέσεις του ΝΑΤΟ σε άλλες χώρες σαν την Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία, την Υεμένη κ.λπ.

Οι Σύλλογοι Οικογένειας & φίλων του ΚΕΘΕΑ είναι με το μέρος της ειρήνης και απέναντι σε κάθε πόλεμο. Γιατί χωρίς την ειρήνη ο αγώνας μας για ζωή χάνει το νόημά του. Ο πόλεμος είναι ταυτισμένος με τον θάνατο, κυρίως με τον θάνατο νέων ανθρώπων που στέλνονται στη σφαγή ως εξιλαστήρια θύματα. Εμείς όμως είμαστε λάτρεις της ζωής και αγωνιζόμαστε όλη μας τη ζωή γι αυτήν. Κάτω λοιπόν ο πόλεμος που καραδοκεί να αρπάξει τις ζωές των παιδιών μας. Ειρήνη για όλα τα παιδιά του Κόσμου!”

Οι Σύλλογοι Οικογένειας & Φίλων ΚΕΘΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό