Κι όμως οι Βούλγαροι «κατεβαίνουν» σε Πόρτο Λάγος και Κομοτηνή για αγορές και διακοπές….! (video)

Κι όμως οι Βούλγαροι «κατεβαίνουν» σε Πόρτο Λάγος και Κομοτηνή για αγορές και διακοπές….! (video)

Οι Βούλγαροι βρίσκουν «οικονομικό» και «ποιοτικό» το Πόρτο Λάγος και το Kosmopolis στην Αγορά της Κομοτηνής.

Μπορεί η γενική αντίληψη που επικρατεί να είναι αυτή πως οι Έλληνες διασχίζουν τα σύνορα για να μεταβούν στη Βουλγαρία, προκειμένου να αγοράσουν οικονομικά προϊόντα από τη γειτονική χώρα, ωστόσο (ορισμένοι) Βούλγαροι φαίνεται πως έχουν μια διαφορετική αίσθηση των πραγμάτων.

Δημοσίευμα ηλεκτρονικής εφημερίδας της Βουλγαρίας, περιγράφει το πως οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας περνούν τον Μεθοριακό Σταθμό της Κομοτηνής προκειμένου να επισκεφθούν την καρδιά της Θράκης, αλλά και το παζάρι στο Πόρτο Λάγος, προκειμένου να αγοράσουν προϊόντα τα οποία – όπως πολύ γλαφυρά περιγράφεται στο σχετικό ρεπορτάζ – είναι οικονομικά και πιο ποιοτικά από αυτά της Βουλγαρίας.

Εκτός όμως από το Πόρτο Λάγος για αγορές οι Βούλγαροι σταματούν στον Άγιο Νικόλαο και την Παναγία Παντάνασσα που είναι κοντά που επίσης αποτελεί πόλο τουριστικό όπως και το Φανάρι στον γυρισμό τους… Παράλληλα όμως υπάρχει και μεγάλη προσέλευση στο Kosmopolis της Κομοτηνής όπου και εκεί βρίσκουν οικονομικά και ποιοτικά είδη για τις αγορές τους.

KOSMOPOLIS, KOMOTINI, PIREOS REAL ESTATE, 19APR2005

Βέβαια ξεχωρίζει στις αγορές τους και το Σαββατιάτικο παζάρι της Κομοτηνής που όπως αναφέρει το βουλγάρικο σαϊτ 3 ή τέσσερις οικογένειες είναι τουλάχιστον δύο Σάββατα τον μήνα στην αγορά της Κομοτηνής με το σκεπτικό ότι η περιοχή μας είναι πολύ πιο κοντά από το Χάσκοβο ή άλλες μεγαλύτερες πόλεις της Βουλγαρίας.

Στο σχετικό ρεπορτάζ γίνεται αναφορά σε αγορές όπως ελαιόλαδο, λαχανικά από τοπικούς παραγωγούς, φρέσκα φρούτα, ψάρια και άλλα προϊόντα από τη λαϊκή αγορά και όπως επισημαίνεται, ορισμένα είναι πιο οικονομικά από τις αντίστοιχες τιμές στο Κάρτζαλι, ενώ άλλα είναι απλώς πιο ποιοτικά, κάτι που αναβαθμίζει – όπως τονίζεται – την ποιότητα του γεύματος που καταλήγει στο οικογενειακό τραπέζι των γειτόνων.

Την ίδια στιγμή φυσικά, δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί το γεγονός πως η «έξοδος» των κατοίκων της Θράκης στις γειτονικές αγορές της Βουλγαρίας και της Τουρκίας συνεχίζεται, με αμείωτο μάλιστα ρυθμό. Οι κάτοικοι σπεύδουν να περάσουν τα σύνορα προκειμένου να γεμίσουν τα οχήματά τους με βενζίνη, να προμηθευτούν τσιγάρα και καπνό και μια σειρά από άλλα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία όπως επισημαίνουν είναι αισθητά φθηνότερα συγκριτικά με τις τιμές που επικρατούν στην Ελλάδα.

Σίγουρα, εκτός από το ζήτημα της τιμής, σημαντικό είναι και το ζήτημα της ποιότητας ορισμένων προϊόντων, ωστόσο με το κύμα ανατιμήσεων και τις αυξήσεις να καλπάζουν στην Ελλάδα η αναζήτηση οικονομικών λύσεων αποτελεί δυστυχώς μονόδρομο για αρκετούς πολίτες της περιοχής.

Δείτε το βίντεο που κυκλοφορεί στη γειτονική Βουλγαρία :

Πηγή: Με αναφορές από marica.bg και xanthinea.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό