ΚΚΕ (μ-λ) | Εγκληματική η κυβερνητική πολιτική επιβάλλει νέα χαράτσια και διαχωρισμούς !

ΚΚΕ (μ-λ) | Εγκληματική η κυβερνητική πολιτική επιβάλλει νέα χαράτσια και διαχωρισμούς !

ΕΝΩ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ!

Εγκληματική η κυβερνητική πολιτική επιβάλλει νέα χαράτσια και διαχωρισμούς!

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΓΙΑ ΜΕΘ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!

ΙΣΗ, ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΜΑΖΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ!

Ο  ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΟ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ!

  • Ενώ ο αριθμός των ασθενών και των διασωληνωμένων της πανδημίας του COVID-19 αυξάνει επικίνδυνα, κι ο λαός μας μετρά καθημερινά νέα θύματα…
  • Ενώ η κατάσταση στα Νοσοκομεία και στις δομές υγείας είναι πιο άθλια από ποτέ. Χωρίς επαρκείς ΜΕΘ, με 7.000 υγειονομικούς σε καθεστώς αναστολής, με καταστάσεις συνωστισμού, με απουσία μέτρων προστασίας, με αδυναμία κάλυψης ακόμα και  μη-COVID περιστατικών…
  • Ενώ σε μεγάλους χώρους δουλειάς, σε εργοστάσια, σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε σχολεία και σχολές, ο συνωστισμός καλά κρατεί – πίσω απ΄ τις εισόδους «ελέγχου εμβολιασμού» – και τα μέτρα προστασίας είναι άγνωστη λέξη, κι όχι με ευθύνη του λαού…
  • Ενώ οι εκκλησίες «χαίρουν ασυλίας» και τα στρατόπεδα ή τα κέντρα κράτησης μεταναστών είναι καταδικασμένα να αποτελούν εστίες λοίμωξης…

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρώντας παραπέρα την προσπάθεια διαχωρισμού του λαού σε «εμβολιασμένους – ανεμβολίαστους» και στη λεγόμενη «ατομική ευθύνη», για ν’ αποποιηθεί τις ευθύνες του ίδιου του αστικού κράτους που υπηρετεί, επιβάλει στο λαό ένα ακόμα αντιδραστικό μέτρο. Ένα ακόμα «χαράτσι». Αυτό της επιβολής προστίμου 100 ευρώ ανά μήνα, για όσους, άνω των 60 χρονών, δεν έχουν εμβολιαστεί. Ένα μέτρο που έρχεται να προστεθεί στη φτώχεια, στην ανεργία και στο κύμα ακρίβειας που πλήττει το λαό μας. Είτε με προσπάθειες εξαγοράς της νεολαίας με επιδόματα των 150 ευρώ, είτε με πρόστιμα – χαράτσια προσπαθεί η κυβέρνηση να επιβάλει την αντιλαϊκή της πολιτική.

Θεωρώντας ως μοναδικό μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας, τον εμβολιασμό, ευελπιστώντας να μειώσει έτσι την «πίεση» στις ΜΕΘ (και άρα να συνεχίσει να τις απαξιώνει), κι όχι γιατί ενδιαφέρεται πραγματικά για την υγεία του λαού, ακολουθεί μια πολιτική λεγόμενης «ανοσίας αγέλης», κι «οποίον πάρει ο χάρος»!

Την ίδια στιγμή που το 98% των λαών σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας, μην έχοντας καν δικαίωμα στον εμβολιασμό, κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά και να πεθάνουν, αλλά και νέες μεταλλάξεις, σαν την τελευταία μετάλλαξη «Ο», να διαδίδονται ταχύτατα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη, και στη χώρα μας. Τι υποκρισία του εκμεταλλευτικού συστήματος!

Την ίδια ώρα που στην ιμπεριαλιστική ΕΕ προκρίνουν νέα «lockdown» –  που όπως αποδείχθηκε σε όλο τον 1,5 χρόνο ύπαρξης της πανδημίας, δεν αποτελεί πραγματική αντιμετώπιση της – χρησιμοποιούν τη χώρα μας σαν «πειραματόζωο», για να ελέγξουν τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών πολιτικών τους. Ενώ η διαφύλαξη της «εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς» και της καπιταλιστικής οικονομίας αποτελεί τη μοναδική έγνοια της ντόπιας εξαρτημένης αστικής τάξης, της  κυβέρνησης και όλου του ντόπιου πολιτικού προσωπικού.

Την ίδια στιγμή που συνεχίζουν να αξιοποιούν την πανδημία για να περάσουν νέα αντιδημοκρατικά μέτρα και να εντείνουν τους μηχανισμούς ελέγχου και καταστολής, αλλά και είσπραξης!  

Ο μαζικός δωρεάν εμβολιασμός αποτελεί δικαίωμα του λαού και δε μπορεί να μετατρέπεται σε εργαλείο καταστολής, αποποίησης ευθυνών και «διαίρει και βασίλευε». Τροφοδοτώντας παραπέρα τις αντιδραστικές σκοταδιστικές αντιλήψεις και ρεύματα.

Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, η νεολαία πρέπει να βγούμε μαζικά στο δρόμο του αγώνα, για να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε να παρθούν άμεσα πραγματικά μέτρα προστασίας και Περίθαλψης! Μαζικά δωρεάν τεστ, Νοσοκομεία, ΜΕΘ κι εμβολιασμούς, που δε θα αποτελούν μέσο εκβιασμού και διαχωρισμών!

Να αντισταθούμε στην επιβολή του νέου χαρατσιού των 100 ευρώ!

Να παλέψουμε ενάντια στις αναστολές εργασίας και  για μαζικές προσλήψεις στα Νοσοκομεία!

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ  ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ !

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό