Κομοτηνή: Εκδήλωση για τη μη ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων από την Ομοσπονδία Γονέων ΑΜΘ

Κομοτηνή: Εκδήλωση για τη μη ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων από την Ομοσπονδία Γονέων ΑΜΘ

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και ώρα 11:15 στο Α’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής

Η Ομοσπονδία Γονέων Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στέκεται δίπλα στους μαθητές και φοιτητές που ξεσηκώνονται και απαιτούν δημόσια δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά και χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών- ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ουσιαστικής ενημέρωσης για τις επιπτώσεις που θα φέρει το νομοσχέδιο και διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 11:15 στην αίθουσα του Α’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής (πίσω από το Θρακικό Ωδείο), με θέμα: «Ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων και αλλαγές στο Λύκειο». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα απαντηθούν ερωτήματα, όπως: Αναβαθμίζονται τα δικαιώματα των μαθητών και φοιτητών στη μόρφωση; Εξασφαλίζεται η ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στην Παιδεία; Μειώνεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός για τα έξοδα της εκπαίδευσης, Καταργούνται τα φροντιστήρια; Τα πτυχία που παίρνουν τα παιδιά μας αποκτούν αξία; Εξασφαλίζονται επιτέλους τα επαγγελματικά τους δικαιώματα;

Σύντομες ομιλίες θα απευθύνουν οι: Εύα Βλισίδου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αν. Μακεδονίας – Θράκης. Σάββας Δευτεραίος, αναπληρωτής καθηγητής και μέλος του Συλλόγου μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ. Σοφία Κούρλα, αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής Κομοτηνής «Κώστας Βάρναλης». Θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό