Κομοτηνή: Εθελοντική αιμοδοσία και τιμητικές βραβεύσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντική Αιμοδότη (φώτο + βίντεο)

Κομοτηνή: Εθελοντική αιμοδοσία και τιμητικές βραβεύσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντική Αιμοδότη (φώτο + βίντεο)

Εθελοντική Αιμοδοσία με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη» παρουσία του Γ.Γ. Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κ. Γαλαμάτη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Ιουνίου όπου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά από τον χρόνο του και 400 ml από το αίμα του.

Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως:

να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες

να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες.

να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Στα πλαίσια της «Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη», σε συνεργασία με την Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής διοργανώνεται εορταστική εθελοντική αιμοδοσία στις 14 Ιουνίου 2022 και ώρα 09:00 με 14:00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής (Τσανάκλειος Σχολή).

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επίσης η τελετή βράβευσης του κ. Χρυσοστόμου, του 1ου Διευθυντή Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής για τα 30 χρόνια συνεισφοράς του σε θέματα αιμοδοσίας. Η τελετή βράβευσης έγινε από την Διοίκηση του νοσοκομείου σε συνεργασία με την Ομάδα του e-Αιμοδότες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό