Κομοτηνή: Παρουσίαση βιβλίου της Αργυρώς Μαργαρίτη με τίτλο “Μαστοιχειώ- Το δάκρυ του ωκεανού”, στο Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο

Κομοτηνή: Παρουσίαση βιβλίου της Αργυρώς Μαργαρίτη με τίτλο “Μαστοιχειώ- Το δάκρυ του ωκεανού”, στο Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο

Στην Κομοτηνή και στο χώρο του  Δημοκρίτειου Βιβλιοπωλείου (Δημοκρίτου 7Α) θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αργυρώς Μαργαρίτη με τίτλο  «Μαστοιχειώ – Το δάκρυ του ωκεανού»
Η παρουσίαση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2026 και ώρα 18:30
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
• Νάγια Δαλακούρα, αρχαιολόγος, συγγραφέας
• Άση Κιούρα, συγγραφέας

Περιγραφή: Την ώρα που οι φλόγες έτρεχαν να την κάψουν, έσκισε η αρχοντοπούλα το φουστάνι της το μεταξωτό, έκρυψε μέσα το κόσμημα το μονάκριβο και τύλιξε το μωρό της, όταν η δούλα της ούρλιαζε την κόρη σου, κυρά, για τον γιο μου…
Και χάρισε, που λες, ετούτο το χρυσό φλουρί όνομα στο κορίτσι που μεγάλωσε στον μαυλομαχαλά, στη γειτονιά του πληρωμένου σεβντά. Δεμένο στη μέση της, κρατούσε καλά το μυστικό και δεν το μαρτυρούσε.
Μα η Μαστοιχειώ, η αγελούδα που ζούσε μασώντας το δάκρυ του σκίνου, είπε να σακατέψει γυναίκες και άντρες που καρφώθηκαν στο χρυσάφι του για να γίνουν θύτες και θύματα. 
Εδώ, στο μυροβόλο νησί της Χίου, στα καμπούσικα αρχοντικά, στους ταρσανάδες και τα καρνάγια, στους κήπους με τις μανταρινιές και τα κιτρολέμονα, η ζωή παίζει τα δικά της παιχνίδια, τα ίδια και τα ίδια από τους αρχέγονους καιρούς, μόνο που το στοιχειό της μαστίχας χαράζει με το κεντητήρι τα όνειρα, κι αν φυλακιστείς στο κουκούλι του μεταξοσκώληκα, δεν έχεις ελπίδα. Εδώ ζουν, ερωτεύονται, μισούν, υποφέρουν και καταστρώνουν σκέδια εκδίκησης ή φυγής οι ήρωες αυτού του βιβλίου.
Κι έρωτας ρήγας και βασιλές αλώνει τις αισθήσεις, ξεγελά με τα χάδια του, πειρατής πάνω στο καράβι του, κουρσεύει και αιχμαλωτίζει γιατί έτσι κάνει πάντα.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Αργυρώ Μαργαρίτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία, διατηρώντας τρυφερές αναμνήσεις από τα παιδικά της  χρόνια. Μεγαλώνοντας κατάλαβε ότι, πέρα από την οικογένεια, η γραφή και οι σπουδές ήταν τροφή και τρόπος επιβίωσης. Σπούδασε Γαλλική και Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Έκανε μεταπτυχιακό στη Σορβόνη, γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο της Μπεσανσόν, Ιστορία της Τέχνης στο Γαλλικό Ινστιτούτο και συμμετείχε στα διεθνή προγράμματα Lingua. Μεγάλη της αγάπη το σχολείο, εργάστηκε στο Νυχτερινό Αχαρνών, στο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων και τα 3 τελευταία χρόνια στο Ελληνικό Σχολείο των Βρυξελλών. Έχει εκδώσει έξι βιβλία, έχει γράψει σενάρια για τρία ντοκιμαντέρ, καθώς και τηλεοπτικά σενάρια. Επειδή λατρεύει να είναι μαθήτρια, παρακολουθεί μαθήματα συγγραφής θεατρικών έργων, έχοντας κερδίσει ένα βραβείο για ένα μικρό μονόπρακτο. 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό