Κομοτηνή: Το Ειδικό Γυμνάσιο -Λύκειο της πόλης συμμετέχει σε δύο διαγωνισμούς με τρισδιάστατες κατασκευές για τον “Ποντιακό Ελληνισμό” και για την “Κύπρο”

Κομοτηνή: Το Ειδικό Γυμνάσιο -Λύκειο της πόλης συμμετέχει σε δύο διαγωνισμούς με τρισδιάστατες κατασκευές για τον “Ποντιακό Ελληνισμό” και για την “Κύπρο”

Με συντονίστριες τις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Χαριτίνη Πετρίδου και τη γεωπόνο Σταυρούλα Βασιλακοπούλου, οι μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ (Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής) συμμετέχουν σε δυο διαγωνισμούς, όπως διαβάζουμε στο xronos.gr. Τα έργα της συμμετοχής στάλθηκαν στους διοργανωτές με τη μορφή βίντεο.

1ος διαγωνισμός για τον Ποντιακό Ελληνισμό

Ο πρώτος διαγωνισμός συνδιοργανώνεται για 7η φορά από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) και το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠΑΙΘ (Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων) με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ με τίτλο ο «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και Όνειρα, Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον».

Οι μαθητές στον διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό συμμετέχουν με τρισδιάστατη κατασκευή που αναπαριστά την Παναγία Σουμελά ενώ οι πόντιοι οδεύοντας προς την Παναγία χορεύουν και τραγουδούν. Την κατασκευή ολοκληρώνει η «Γενοκτονία», μια γυναίκα να τους παρατηρεί έξω από το έργο ντυμένη με κόκκινο και μαύρο φόρεμα αναπαριστώντας το αίμα και το πένθος των 353.000 ψυχών που χάθηκαν. Ο τίτλος του έργου είναι: «Την πατρίδα μ’ έχασα».

2ος διαγωνισμός για την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ομογένεια
Ο δεύτερος διαγωνισμός συνδιοργανώνεται για 9η φορά από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος με τίτλο «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες».

Οι μαθητές στον διαγωνισμό συμμετέχουν με μία τρισδιάστατη κατασκευή με την τεχνική της χαρτοπλεκτικής-Quilling που αναπαριστά την γη με τίτλο: Είμαστε εδώ! Εκτός από τους πόλους όλη η προσοχή βρίσκεται στη μικρή Κύπρο που καθορίζεται από τη σημαία της χώρας.

Πηγή+Photo: xronos.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό