Κομοτηνή: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης  Οκτωβρίου

Κομοτηνή: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην Κομοτηνή,   για την παραμονή και ανήμερα της Εθνικής επετείου.

Στο επετειακό του μήνυμα, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος αναφέρει:

“Επισημαίνουμε ότι, ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική συγκυρία, επιβάλλεται να δοθεί στον εν λόγω εορτασμό ουσιαστικό περιεχόμενο, αναφορικά με την ενίσχυση της ιστορικής μνήμης για τις αξίες της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της αντίστασης στο ναζιστικό και φασιστικό ολοκληρωτισμό. Η αξιοποίηση της εθνικής επετείου μέσω των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα ανά την Ελλάδα αποτελεί παράλληλα μια ευκαιρία υπενθύμισης των αγώνων των προγόνων μας και των πανανθρώπινων αξιών που υπεράσπισε διαχρονικά το Έθνος μας»

Γενικές εκδηλώσεις:

-Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και την Δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

-Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου, πόλεις και χωριά θα φωταγωγηθούν λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου:

-08:00 Πραγματοποίηση ομιλιών σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες Υπηρεσίες, και τα ΝΠΔΔ.

-10:30 Επιμνημόσυνη δέηση, στο Ηρώο της πόλης, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ Παντελεήμονα και θα ακολουθήσει απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων παρουσία αρχών, από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς. Τέλος προσέλευσης 10:15.

Σάββατο 28 Οκτωβρίου:

-08:00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών από διμοιρία οπλιτών με έναν επικεφαλής και τη στρατιωτική μουσική και δύο οπλίτες στρατονόμους, με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

-10:30 Επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ Παντελεήμων. Τέλος προσέλευσης επισήμων 10:20. Μετά την δοξολογία, θα εκφωνηθεί μέσα στο Ναό ο πανηγυρικός της Ημέρας από την Μαριγώ Παπανικολάου, διευθύντρια του 2ου ΔΣ Κομοτηνής.

-11:00 Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ Παντελεήμονα στο Ηρώο της Πόλης και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από αρχές, φορείς κλπ. Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. Τιμές θα αποδώσουν διμοιρία οπλιτών με έναν επικεφαλής και τη στρατιωτική μουσική και δύο οπλίτες στρατονόμους, με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

-12:00 Παρέλαση των πολιτιστικών – αθλητικών οργανώσεων, της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας, των σωμάτων Ελλήνων προσκόπων και Ελληνίδων οδηγών, των ενόπλων δυνάμεων, της ελληνικής αστυνομίας. Η συνολική διάρκεια της παρέλασης δεν μπορεί να υπερβαίνει συνολικά τα 60 λεπτά, ως εκ τούτου παρακαλούνται οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι καθώς και οι πρόσκοποι και οδηγοί να εκπροσωπούνται από μια ολιγάριθμη διμοιρία με παιδιά άνω των 10 ετών. Χώρος παρέλασης ορίζεται η Λεωφόρος Δημοκρατίας και η οδός Ορφέως. Χώρος συγκέντρωσης των τμημάτων ορίζεται ο χώρος πίσω από την ΛΑΦΚ.

Κυριακή 29 Οκτωβρίου:

-17:05 Υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό