Κυρανάκης: Μείωση ανεργίας και αύξηση μισθών το ανάχωμα στην ακρίβεια

Κυρανάκης: Μείωση ανεργίας και αύξηση μισθών το ανάχωμα στην ακρίβεια

Απάντηση στην σκληρή κριτική του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Μας λέγατε ότι θα εκτιναχθεί η ανεργία και ότι θα μείνει κόσμος στο δρόμο. Η ανεργία έχει μειωθεί η ανεργία κατά 4 και πλέον μονάδες και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν βρει δουλειά. Από το 17,3% που παραλάβαμε ο δείκτης ανεργίας έχει πέσει στο 13,4%.  Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα γίνει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού τον Μάιο, δεν θα μείνουμε σε αυτήν που εφαρμόστηκε από την αρχή του έτους. Εφόσον μειωθούν κι άλλο οι εισφορές, θα αυξηθούν όλοι οι μισθοί, όχι μόνο ο βασικός. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στο κύμα ακρίβειας. » σχολίασε ο Κ. Κυρανάκης σε αντιπαράθεση που είχε με τον Δ. Καλαματιανό, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερους φόρους για καλύτερες υπηρεσίες»

Απαντώντας στην κριτική του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραμέρου, για το tweet που είχε κάνει πριν από τρία χρόνια με την απόδειξη βενζίνης όπου ασκούσε κριτική για την αναλογία φόρων-καυσίμου, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης απάντησε: «Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα tweets που είχε ενοχλήσει πολύ την τότε κυβέρνηση. Όλα όσα έγραψα τότε ισχύουν. Εγώ έχω ταχθεί υπέρ της μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης και προεκλογικά και μετεκλογικά και το επαναλαμβάνω και σήμερα. Ξεχνάτε ότι ότι τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης τον αύξησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σας προκαλώ να βάλετε 80 ευρώ με ίδιο τύπο βενζίνης σήμερα και να δείτε αν είναι ίδια η αναλογία. Είναι μικρότερη η αναλογία. Άλλο η διεθνής τιμή του πετρελαίου άλλο οι φόροι που επιβάλλει ένα κράτος. ».

«Η Νέα Δημοκρατία από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας έχει μειώσει και καταργήσει πάνω από 30 φόρους », ανέφερε τονίζοντας πως αυτό, μαζί με τη μείωση της ανεργίας, συνιστούν το μεγαλύτερο όπλο για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας και των ανατιμήσεων. « Οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερους φόρους για καλύτερες υπηρεσίες. Η εξωτερική πολιτική του κ. Κουίκ θεωρώ ότι στην πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών ήταν υποδεέστερη από αυτή που ασκεί ο κ. Δένδιας. Η ασφάλεια του τότε Υπουργού κ. Τόσκα ήταν χειρότερη από αυτά που προσφέρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Οι υπηρεσίες Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό Πολάκη ήταν χειρότερες από ότι είναι σήμερα.», είπε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Επιπλέον, στάθηκε και στις επιδοτήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως σε άτομα τα οποία είναι πιο αδύναμα η οικονομική ενίσχυση φτάνει στο 90%. «Έχω ταχθεί υπέρ της μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης που αυξήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Από 40 έως 60% επιδοτείται η αύξηση. Για όσους είναι στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο φτάνει το 90% », τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

 

«Βαριά πρόστιμα στις εταιρείες ενέργειας που κερδοσκοπούν»

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης αναφέρθηκε και στα πρόστιμα που προανήγγειλε ο Αθανάσιος Δαγούμας, πρόεδρος της Ρυθμιστικής αρχής Ενέργειας στις εταιρείες που θα προσπαθήσουν να κερδοσκοπήσουν με το καπέλο που βάζουν στην χονδρική τιμή της ενέργειας. «Όποιος πάει να κερδοσκοπήσει πέραν του επιτρεπτού σε αυτή την ενεργειακή κρίση που βιώνουμε θα έχει πολύ βαριά πρόστιμα. Αυτό ανακοινώθηκε και θα γίνει. Οι έλεγχοι γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται. Αυτοί οι έλεγχοι θα γίνουν εξονυχιστικά. » , τόνισε.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό