Κυριακές στο Μουσείο Αβδήρων- Επίσκεψη στην περιοδική έκθεση «BioMuse – Από τα θραύσματα των οστών  στις ιστορίες των ανθρώπων»

Κυριακές στο Μουσείο Αβδήρων- Επίσκεψη στην περιοδική έκθεση «BioMuse – Από τα θραύσματα των οστών στις ιστορίες των ανθρώπων»

Καλοκαιρινές Κυριακές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων; Γιατί όχι; Ελάτε στη δροσερή Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων όπου φιλοξενείται η περιοδική έκθεση «BioMuse. Από τα θραύσματα των οστών στις ιστορίες των ανθρώπων»!

Η Εφορεία ΑΡχαιοτήτων Ξάνθης και η αναπλ. Προϊσταμένη Μαρία Χρυσάφη (αρχαιολόγος με βαθμό Α’) μας προσκαλούν να ξεναγηθούμε στο Μουσείο Αβδήρων και  να περάσουμε όμορφες και εποικοδομητικές Κυριακές. Όπως σημειώνει η κ. Χρυσάφη στη πρόσκλησή της:

“Εκεί θα δείτε τη γυναίκα με τα καστανά μαλλιά και μάτια από τα Άβδηρα να υποδέχεται τον τροφοσυλλέκτη της Αστυπάλαιας, το μικρό κορίτσι που θάφτηκε μέσα στο σπίτι της στα Παλιάμπελα Ροδίτη, τον άνδρα από την Τενέα που οι πρόγονοί του ήρθαν ως
αιχμάλωτοι από την Τροία, τον Σπαρτιάτη με τα μπλε μάτια που έζησε σε δύσκολους καιρούς, τη μητέρα με τα κοκκινόξανθα μαλλιά από τον Άγιο Παντελεήμονα, τον πολεμιστή από την Ντόλιανη που έχασε τη ζωή του στη μάχη, τον ευγενή και τη δέσποινα από το Αρχοντικό, και τον κάτοικο της πόλης που έχει το όνομα της αδερφής του Μ. Αλέξανδρου.
Δέκα βιογραφίες ανθρώπων συναντιούνται και ζωντανεύουν μέσα από την αφήγηση επιστημόνων που συμμετείχαν στην εξειδικευμένη έρευνα, από τα αποτελέσματα της οποίας αντλούμε όλες τις παραπάνω πληροφορίες.
Όπως ήδη γνωρίζετε, η έκθεση «BioMuse. Από τα θραύσματα των οστών στις ιστορίες των ανθρώπων», οργανώθηκε από το Εργαστήριο Φυσικής Ανθρωπολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, υπό τη διεύθυνση της Καθηγήτριας του ΔΠΘ Χριστίνας Παπαγεωργοπούλου, και την Tetragon A.E. σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης.
Σας περιμένουμε λοιπόν τέσσερις Κυριακές του καλοκαιριού, στις 11.00 το πρωί, για να μας ξεναγήσουν διδάκτορες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης”

Το πρόγραμμα των ξεναγήσεων έχει ως εξής:
Κυριακή 23 Ιουνίου 2024, 11.00-12.00 με την Ελισάβετ Γκανιάτσου, Διδάκτορα ΔΠΘ

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, 11.00-12.00 με την Αγγελική Γεωργιάδου, Υπ. διδάκτορα ΔΠΘ
Κυριακή 14 Ιουλίου 2024, 11.00-12.00 με την Παναγιώτα Μπανταβάνου, Υπ. διδάκτορα ΔΠΘ
Κυριακή 21 Ιουλίου 2024, 11.00-12.00 με τη Χριστίνα Κακασά, Υπ. διδάκτορα ΔΠΘ
Η είσοδος στην περιοδική έκθεση είναι ελεύθερη και οι ξεναγήσεις προσφέρονται δωρεάν.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό