Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα διακινδυνεύσω την πολιτική σταθερότητα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα διακινδυνεύσω την πολιτική σταθερότητα

Θέλετε να γίνουν γρήγορα οι κάλπες γιατί φοβάστε μήπως είστε τρίτο κόμμα, απάντησε στον Αλ. Τσίπρα. Εκλογές στο τέλος της τετραετίας. «Δεν περίμενα καμία μελέτη κανενός καθηγητή για να ενισχύσω το σύστημα υγείας», το σχόλιο για τη μελέτη.

 

Ο Αλ. Τσίπρας αποφάσισε μετά από 27 μήνες να ζητήσει εκλογές. Αν υπάρχει ένας που θα είχε ουσιαστικό όφελος από πρόωρες εκλογές δεν θα ήσασταν εσείς αλλά εγώ, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει να σας πω ότι και στο παρελθόν υπήρξαν πολιτικές ευκαιρίες που θα μου επέτρεπαν να είχα προκηρύξει εκλογές με μεγάλη βεβαιότητα ότι θα είχαμε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από το 2019, συμπλήρωσε. Αναφέρω την περίοδο Μαϊου και Ιουνίου που είχαμε ποσοστά αποδοχής «στρατοσφαιρικά». Δεν το έκανα γιατί δεν είμαστε το ίδιο. «Μας χωρίζει μια άβυσσος ευθύνης».

Θα ήταν μεγάλη πρόκληση να προκηρύξω εκλογές για να δω τον πανικό στα μάτια σας αν το έκανα, συμπλήρωσε.

Ζητάτε εκλογές γιατί φοβάστε ότι μπορεί αν καθυστερήσουν να είστε τελικά τρίτο κόμμα, εκτίμησε.

Ο πρωθυπουργός επέκρινε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έχει τις ίδιες ακραίες απόψεις με «όλους αυτούς τους Θεματοφύλακες του Συντάγματος» λέγοντας «είστε ακόμη μία φορά στο περιθώριο της κοινωνίας» και προσέθεσε: «Εάν εσείς θέλετε να οδηγήσετε την χώρα σε εξάρσεις και ανένδοτους, έχετε το δικαίωμα να το κάνετε, εσείς θα καταδικαστείτε από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα επικαλούμενος τον πρώτο που δήλωσε ότι το εμβόλιο είναι η μοναδική λύση. Δυστυχώς το ΕΣΥ είναι δυο ταχυτήτων, είπε.

Τα δεδομένα πρώτος εγώ επικαλούμαι εδώ και πολλούς μήνες, πολύ νωρίτερα από την μελέτη που δεν δόθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Την μελέτη δεν την πήραμε εμείς στα χέρια μας, όμως την είχαμε συζητήσει συμπλήρωσε.

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι τον Φεβρουάριο του 2020 έλεγε ότι «υπάρχει πράγματι, και το εντόπισα στα περιφερειακά νοσοκομεία. Δεν είμασταν μόνο εμείς που αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα αυτό, αλλά και άλλες χώρες. Προφανώς είναι δύσκολο να έχει ένα περιφερειακό νοσοκομείο την εξειδίκευση ενός Αθηναϊκού».

«Δεν περίμενα καμία μελέτη κανενός καθηγητή για να ενισχύσω το σύστημα υγείας», είπε. Γνωρίζαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μας παρέδωσε τραγική κατάσταση στον τομέα των ΜΕΘ, δήλωσε και γι’ αυτό ενισχύσουμε το ΕΣΥ.

Δεν χρησιμοποίησα στην προηγούμενη ομιλία μου την καλύτερη δυνατή διατύπωση, παραδέχτηκε, λέγοντας ότι η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ είναι λύση ανάγκης (σ.σ. αναφέρεται στην δήλωση “δεν έχω στοιχεία ότι η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ προκαλεί μεγαλύτερη θνησιμότητα).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό