Λέων για Πάτρα: Σύντομα στο φως η αλήθεια για Μαλένα και Ίριδα

Λέων για Πάτρα: Σύντομα στο φως η αλήθεια για Μαλένα και Ίριδα

Θέμα χρόνου είναι να βγει στο φως όλη η αλήθεια για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, όπως λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων. Εφόσον έχουν αποκλειστεί παθολογικά αίτια και στις περιπτώσεις των Μαλένας και Ίριδας, και μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τη θανατηφόρα δηλητηρίαση της Τζωρτζίνας από κεταμίνη, ο γνωστός ιατροδικαστής θεωρεί πως το κουβάρι ξετυλίγεται και με επανερμηνεία των ήδη υπαρχουσών ιατροδικαστικών εκθέσεων για τα δύο μικρότερα κορίτσια, γρήγορα θα υπάρχει σαφής αιτία θανάτου και για αυτά.

«Δεν μπορούμε να συνδέσουμε την ουσία κεταμίνη με τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών, καθώς έχουν γίνει εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένης και της συγκεκριμένης ουσίας, και δεν έχει ανευρεθεί η ουσία στα τοξικολογικά αποτελέσματα που υπάρχουν. Το ευτύχημα είναι ότι υπάρχει ήδη πλήρης και αναλυτική εξέταση και για τα τρία παιδιά», σημειώνει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, εκφράζοντας για ακόμη μία φορά την προσωπική του εκτίμηση -όπως την έχει εκφράσει δημοσίως τόσο μιλώντας σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όσο και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης- ότι τα δεδομένα δείχνουν ασφυκτικό θάνατο για τα άλλα δύο παιδιά.

 

«Επαναξιολογούνται οι αιτίες θανάτου με βάση τα νέα δεδομένα. Πρέπει να δοθεί μια οριστική απάντηση και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει σύντομα», αναφέρει και προσθέτει: «Η ηπατική ανεπάρκεια με βάση τα ευρήματα της πρώτης νεκροτομής είναι εσφαλμένη εκτίμηση. Το έχει επιβεβαιώσει και ο πραγματογνώμονας. Εάν ερμηνευτεί προσεκτικά το πνευμονικό οίδημα, καθώς και όλα τα συμπληρωματικά στοιχεία που έχουν προκύψει και για το δεύτερο παιδί (π.χ. το πανάκι με το αίμα), θα εξαχθούν συμπεράσματα».

 

«Αστοχία»

 

Ειδικά σε ό,τι αφορά τη Μαλένα, το πρώτο παιδί που έχασε τη ζωή του, φαίνεται, σύμφωνα με τον καταξιωμένο ιατροδικαστή, πως η κενοτοπιώδης εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων «μεταφράστηκε» άστοχα ως ηπατική ανεπάρκεια. Το εύρημα αυτό στην ελληνική βιβλιογραφία καταγράφεται ως συμβατό με ασφυξία.

 

Μάλιστα, όπως έχει αναφέρει ο κ. Λέων, σημαντικές για την ερμηνεία των αιτιών θανάτου είναι οι δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα στην πρώτη περίπτωση, όπως και η μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου στη δεύτερη περίπτωση. Έχοντας ανασκοπήσει επισταμένως τη βιβλιογραφία, θεωρεί ότι το ενδεχόμενο της ασφυξίας δίνει ισχυρές ενδείξεις για τα άλλα δύο παιδιά, που, μάλιστα, ως μικρότερα σε ηλικία είναι λογικό να είχαν μειωμένες αντιστάσεις σε σχέση με την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Λέων στον Ε.Τ. για Πάτρα: Σύντομα στο φως η αλήθεια και για Μαλένα, Ιριδα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό