Μάγδα Γιαμουστάρη : «Προς αποκατάσταση της αλήθειας»

Μάγδα Γιαμουστάρη : «Προς αποκατάσταση της αλήθειας»

Σ’ έναν πολύμηνο αγώνα επιστημονικής πειθούς το ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας, με επικεφαλής τον Δ/ντη της Ιατρικής Υπηρεσίας. κατόρθωσε να εμβολιαστεί η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων σε ποσοστό μέχρι στιγμής 92%. Από τους 583 συνολικά ενεργούς εργαζομένους ανεμβολίαστοι είναι 46.

Στο ιατρικό προσωπικό το ποσοστό εμβολιασμένων ανέρχεται στο 98% και στο νοσηλευτικό παραϊατρικό στο 93%.

Στη ΜΕΘ non covid  του Νοσοκομείου οι νοσηλευτές είναι εμβολιασμένοι στην απόλυτη σχεδόν πλειοψηφία (από τους 12 ανεμβολίαστος 1). Οι εφημερίες των μη εμβολιασμένων ιατρών καλύπτονται πλήρως από τους εμβολιασμένους καθώς και από ιατρούς με παρεμφερείς ειδικότητες και γνώση (αναισθησιολόγους, χειρουργούς και εντατικολόγο-πνευμονολόγο).

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι ανησυχίες για την αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ, που διατυπώνονται δημόσια, προκαλούν σύγχυση και αναστάτωση αλλά δεν ευσταθούν και προέρχονται από πηγές που δεν ελέγχθησαν.

Οι φόβοι λοιπόν ίσως είναι προσχηματικοί και πρόωροι. Κι αυτό γιατί το ποσοστό εκείνων που εργάζονται στο Νοσοκομείο παρέχει τη δυνατότητα μίας άμεσης και επιτυχημένης διαχείρισης της κατάστασης.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές κανείς δεν υποστηρίζει ότι δεν είναι πολύτιμη η συνεισφορά και ενός ακόμη  εργαζομένου στο Νοσοκομείο μας.

Ο αγώνας όμως πειθούς πρέπει να είναι κοινός ώστε να προσέλθουν προς εργασία εμβολιασμένοι ΟΛΟΙ.

Αγώνας επιστημονικός, αγώνας επιστημονικών ιατρικών επιχειρημάτων, όχι αγώνας τιμωρητικός αλλά ούτε αγώνας προσχηματικός προς εντυπωσιασμό. Αγώνας γνώσης. Αγώνας ΖΩΗΣ και ευθύνης απέναντι στον εαυτό μας και στους άλλους.

 

Κομοτηνή 6-9-2021

H Διοικήτρια  του  Γ.Ν. Κομοτηνής

Μαγδαληνή  Γιαμουστάρη

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό