Μαίνεται η πυρκαγιά στη Θάσο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Θάσο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν Πυροσβέστες και εθελοντές προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε εκ νέου στη Θάσο, στην περιοχή της Ποταμιάς.

Πρόκειται για αναζωπύρωση της μεγάλης πυρκαγιάς που έπληξε τις τελευταίες ημέρες το νησί, με τις φλόγες να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές έδωσαν μάχη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά για να μην επεκταθεί. Στο νησί άλλωστε είχε παραμείνει μεγάλη πυροσβεστική δύναμη υπό τον φόβο αναζωπύρωσης.

Με το πρώτο φως της ημέρας, στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετείχαν και εναέρια μέσα, τα οποία ενισχύθηκαν σημαντικά το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στην περιοχή επιχειρούν πλέον 12 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη, ενώ σημαντική είναι και η συνεισφορά των εθελοντών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική προς το παρόν δεν απειλούνται οικισμοί, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν φαίνεται πως ευνοούν την επιχείρηση της κατάσβεσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της νύχτας οι φλόγες από την αναζωπύρωση ήταν ορατές μέχρι και την παραλιακή ζώνη της Ξάνθης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό