Μαθητές από το 5ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κομοτηνής σε Φλωρεντία και Βενετία

Μαθητές από το 5ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κομοτηνής σε Φλωρεντία και Βενετία

Μέσα από μία συλλογική δράση του Συλλόγου Διδασκόντων σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, το 5ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κομοτηνής ταξίδεψε στις πόλεις της Φλωρεντίας και της Βενετίας στην Ιταλία. Η πενθήμερη εκδρομή πραγματοποιήθηκε από τις 8 Μαΐου έως τις 12 Μαΐου συνοδευόμενη από τη διευθύντρια του σχολείου Δέσποινα Καλογεράκη, η οποία επικεντρώθηκε τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο και σε ψυχαγωγικούς στόχους.

Αναχωρώντας την Τετάρτη στις 8 Μαΐου από την Κομοτηνή, με μία ενδιάμεση στάση στην πόλη των Ιωαννίνων, οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου επιβιβάστηκαν στο πλοίο για το λιμάνι της Ανκόνα. Φτάνοντας την επόμενη μέρα στις 9 Μαΐου, νωρίς το απόγευμα στον προορισμό μας, ξεκίνησε η ξενάγηση με το Σαν Μαρίνο, το παλαιότερο δημοκρατικό κράτος στον κόσμο. Περπάτησαν στο κάστρο της πόλης με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα και ξεναγήθηκαν στα σοκάκια της.

Το επόμενο πρωί της 11ης Μαΐου η ξενάγηση ξεκίνησε από την πόλη της Αναγέννησης, τη Φλωρεντία. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης απόλαυσαν τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό, Ντουόμο, με το φημισμένο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πόντε Βέκιο, την Πιάτσα ντε λα Σινιορία και την πινακοθήκη Ουφίτσι, ένα από τα παλαιότερα μουσεία – πινακοθήκες στον κόσμο. Τα έργα που εκτίθενται στο μουσείο καλύπτουν χρονικά την περίοδο από τον 13ο μέχρι τον 18ο αιώνα και συνθέτουν μία από τις σημαντικότερες συλλογές αναγεννησιακής τέχνης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκέφτηκαν την αξιοθαύμαστη πόλη της Μπολόνια. Η περιοχή ήταν τόσο ατμοσφαιρική που μάγεψε όλους από την πρώτη στιγμή. Περιηγήθηκαν στη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης Piazza Maggiori και «χάθηκαν» στα γραφικά σοκάκια, επισκέφτηκαν τους φημισμένους Πύργους Torre Asinelli, από τον οποίο μπορείς να δεις μέχρι και την Αδριατική θάλασσα και Torre Garisenda, οποίος αποτελεί την «Πίζα» της Μπολόνια.

Το επόμενο πρωί της 11ης Μαΐου αναχώρησαν για την πόλη Φερράρα, η οποία αποτελεί την πέμπτη πόλη στον κόσμο, που συνδέθηκε με το Ρωσικό μουσείο Ερμιτράζ. Η πόλη διαθέτει πλατείες, δρόμους και κοσμείται από πολυάριθμα παλάτια πολλά από τα οποία χρονολογούνται από τον 14ο και τον 15ο αιώνα. Για την ομορφιά και την πολιτιστική σημασία της έχει χαρακτηρισθεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Η διαδρομή συνεχίστηκε για το Tronchetto, όπου από εκεί πήραν το βαπορέτο για την πλατεία του Αγίου Μάρκου της Βενετίας. Γνώρισαν την πόλη με τα 118 νησάκια, τα 160 κανάλια και τις 400 γέφυρες, την πατρίδα του ταξιδευτή Μάρκο Πόλο, η ίδρυση της οποίας χρονολογείται στον 5ο αιώνα. Περιπλανήθηκαν με τις γόνδολες στα κανάλια της πόλης, στα αξιοθέατα, στη γέφυρα των στεναγμών, στον Πύργο του Ρολογιού, στην πλατεία με το παλάτι των Δόγηδων, απόλαυσαν τον καφέ τους στο πασίγνωστο καφέ Φλοριάν, αγόρασαν τις περίφημες βενετσιάνικες μάσκες και αργά το απόγευμα ξεκίνησαν για την επιστροφή τους στην πόλη του Μπέργαμο δίπλα στο Μιλάνο όπου και διανυκτέρευσαν για να επιβιβαστούν την επόμενη μέρα το πρωί στις 12 Μαΐου στο αεροπλάνο με προορισμό την πόλη της Θεσσαλονίκης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό