
Μαθητές του 1ου & του 2ου ΓΕΛ Κομοτηνής συμμετείχαν στο 5ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Elemasyn στο Παρίσι
Δύο σχολεία, μία ομάδα, μία εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη!!!
9 μαθητές του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής και 8 μαθητές του 2ου ΓΕΛ Κομοτηνής ένωσαν δυνάμεις και συμμετείχαν στο 5ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Elemasyn στο Παρίσι, αποδεικνύοντας πως όταν τα σχολεία συνεργάζονται, η γνώση και η δημιουργικότητα πολλαπλασιάζονται.
‘Οπως σημειώνει με ανάρτησή της στο διαδίκτυο η καθηγήτρια και συνοδός στην αποστολή, Κική Παιδαράκη: “Με κοινή τους εργασία μια αφίσα αφιερωμένη στο Πάνθεον και υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας γαλλικών κ. Τάνιας Μαυρίδου, οι μαθητές παρουσίασαν την ιστορία, την αρχιτεκτονική και την ετυμολογία του εμβληματικού μνημείου. Παράλληλα, ανέδειξαν σπουδαίες προσωπικότητες που αναπαύονται εκεί, όπως ο Βολταίρος, ο Ρουσό, ο Βίκτωρ Ουγκό και η Μαρί Κιουρί, καθώς και το περίφημο εκκρεμές του Φουκώ, ένα από τα πιο εντυπωσιακά επιστημονικά πειράματα για την απόδειξη της περιστροφής της Γης.
Επίσης, οι μαθητές δημιούργησαν ψηφιακή εφαρμογή, η οποία είναι διαθέσιμη μέσω QR και εμπλουτίζεται συνεχώς. Το βίντεο μας θα ολοκληρωθεί με λήψεις στον χώρο του Πάνθεον και θα είναι διαθέσιμο και μέσω της εφαρμογής.
Όταν δύο σχολεία συνεργάζονται, η γνώση ταξιδεύει… μέχρι το Παρίσι! 
“
Φωτος: FB

