Μαθητές του 4ου γυμνασίου Κομοτηνής ενημερώθηκαν για το CERN

Μαθητές του 4ου γυμνασίου Κομοτηνής ενημερώθηκαν για το CERN

Το 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής στα πλαίσια του προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων «Μαθήματα Βιολογίας» προσκάλεσε την δρ. Σοφία Κυριαζοπούλου, υπεύθυνη του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) και πρώην ερευνήτρια στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος» και στο CERN της Γενεύης.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου η κα Κυριαζοπούλου πραγματοποίησε στην αίθουσα του Χημείου του σχολείου μία δίωρη παρουσίαση για τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές με θέμα «στοιχειώδη σωματίδια και η έρευνά τους στον επιταχυντή του CERN». Η επιμόρφωση περιελάμβανε αναφορά στο ερευνητικό κέντρο Cern (ιστορία, ανακαλύψεις, επεξήγηση της Φυσικής των σωματιδίων) καθώς και κατανοητά πειράματα φυσικής και ηλεκτρομαγνητισμού. Η εμπειρία της συμμετοχής των μαθητών αλλά και των καθηγητών  στην επιμόρφωση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και ουσιαστική και γι’ αυτό ευχαριστούν θερμά την κα Κυριαζοπούλου. Η αμεσότητα και η απλότητα με την οποία παρουσίασε το τόσο πολύπλοκο θέμα ήταν αυτό που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μαθητών και εκπαιδευτικών.

Επίσης, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου θα συνδεθούν μέσω τηλεδιάσκεψης με το ερευνητικό κέντρο και θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στα ελληνικά στον υπόγειο επιταχυντή ATLAS!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό