Μαθητές του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής ενημερώθηκαν για τους κινδύνους του διαδικτύου

Μαθητές του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής ενημερώθηκαν για τους κινδύνους του διαδικτύου

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου στον χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν. Ροδόπης για 123 μαθητές της Β’ Λυκείου από το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας και ειδικά τον αστυνομικό διευθυντή Κ. Σουλιώτη και τον υπαστυνόμο Χ. Παπαδόπουλο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ελλάδας, με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση, το διαδίκτυο προσφέρει διαδραστικότητα, έντονη εναλλαγή εικόνων και συναισθημάτων. Είναι μια εικονική κοινωνία, η οποία διαμορφώνεται παράλληλα με την πραγματικότητα. Η ασφάλεια του σπιτιού μας όμως, στο οποίο βρίσκεται ο υπολογιστής, ή η χρήση του κινητού, μπορεί να μας οδηγήσει στο να μην αντιληφθούμε την απειλή καθώς ο κίνδυνος δεν είναι άμεσος και ορατός.

Οι θεματολογίες

Πιο αναλυτικά, οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης αφορούσαν:

-Τις προκλήσεις, τους κινδύνους και την αντιμετώπιση διάφορων διαδικτυακών κινδύνων, όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός, η διαδικτυακή παραπλάνηση, η πορνογραφία ανηλίκων, η εκδικητική πορνογραφία και η στοχοποίηση θυμάτων, τα fakenews, τη χρήση κινητών.

-Τον ρόλο της σύγχρονης τεχνολογίας στις μορφές εγκληματικότητας με εμπλοκή ανηλίκων.
-Την ευαισθητοποίηση και τους τρόπους επικοινωνίας και καταγγελίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Internet Safety Day), καθιερώθηκε το έτος 2004 με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου VivianeReding, αρμόδιας για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα Μέσα Επικοινωνίας, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση του διαδικτύου και της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό