Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, μέσω Erasmus, στην Ισπανία

Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, μέσω Erasmus, στην Ισπανία

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμμετέχει σε πρόγραμμα: Erasmus+, Βασική Δράση ΚΑ2 –Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης με τίτλο: «Theatre – A common language to express ourselves» και κωδικό 2021-1-RO01-KA220-SCH-000030294. Πρόκειται για μια στρατηγική σύμπραξη μεταξύ σχολικών ιδρυμάτων από πέντε ευρωπαϊκές χώρες, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Κύπρο και τη Ρουμανία.

Η 4η συνάντηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο Durango της Ισπανίας  στις 13/11/23 έως 17/11/23. Εκεί, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν ξανά με τις υπόλοιπες αποστολές και να συμμετέχουν όλοι μαζί σε μία κοινή θεατρική παράσταση. Εκτός από τις πρόβες της παράστασης, μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου υποδοχής, IES Fray Juan Zumarraga/Durango bhi, καθώς και σε αξιοθέατα γειτονικών πόλεων, όπως το Bilbao και η Guernica. Επίσης συμμετείχαν σε εκθέσεις φωτογραφίας και παραδοσιακών εδεσμάτων και έκαναν παρουσιάσεις σχετικές με την περιθωριοποίηση, τον ρατσισμό και την κακοποίηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου ξεχώρισαν για την παρουσία, το ήθος και την προετοιμασία τους.

Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος θα είναι τον  Δεκέμβριο του 2023 στη Cittanova της Ιταλίας, όπου με οικοδεσπότη το LICEO SCIENTIFICO STATALE “MICHELE GUERRI, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του, οι αποστολές των υπόλοιπων χωρών, θα έχουν την ευκαιρία να  πάρουν μέρος σε διάφορες θεατρικές και μουσικές  δραστηριότητες, με στόχο πάντα την έκφραση και την ενότητα μέσω της τέχνης και ιδιαίτερα του θεάτρου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό