Με πυροσβεστικό πλοίο θα ενισχυθεί η Π.Υ. της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Με πυροσβεστικό πλοίο θα ενισχυθεί η Π.Υ. της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Με πυροσβεστικό πλοίο θα ενισχυθούν οι δυνάμεις της Π.Υ. στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Λιμάνι της Καβάλας.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ. Καβάλας, Γιάννη Πασχαλίδη, στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΑΜ-Θ, το πλοίο αναμένεται το πολύ σε ένα δίμηνο, να καταπλεύσει και να παραμείνει στο Λιμάνι της Καβάλας.
«Αυτή την περίοδο το πλοίο βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, όπου εκτελούνται εργασίες συντήρησης, προκειμένου να το καταστήσουν ετοιμοπόλεμο για περιπτώσεις πυρκαγιάς σε θάλασσα. Μην ξεχνάτε πως έχουμε τις εγκαταστάσεις πετρελαίου στην περιοχή, έχουμε το λιμάνι της Καβάλας, το οποίο έχει πυκνά δρομολόγια Εμπορικών, Ακτοπλοϊκών και Κρουζιερόπλοιων. Είναι αναγκαιότητα λοιπόν μεγάλη για το λιμάνι της Καβάλας, ενώ τίθεται και θέμα ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αν υπάρξει, καθώς το επόμενο πυροσβεστικό πλοίο, είναι στην Θεσσαλονίκη», τόνισε ο κ. Πασχαλίδης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αλλά και τα λεγόμενα του κ. Πασχαλίδη, που ασχολήθηκε πολύ με το συγκεκριμένο θέμα, για να γίνει αυτό θα έπρεπε να βρεθεί ένας χώρος ο οποίος θα στεγάσει την υπηρεσία της Πυροσβεστικής και φυσικά να στελεχωθεί με το κατάλληλο σε αριθμό έμψυχο δυναμικό. Ο χώρος είχε βρεθεί στον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας. Ωστόσο, τα προηγούμενα χρόνια καθυστέρησε -2015 και μετά- το ΦΕΚ με την επάνδρωση του πλοίου, ενώ το πλοίο υπήρχε μεν, αλλά εξυπηρετούσε στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Πασχαλίδης κρατούσε πάντα το θέμα ζεστό και διεκδικούσε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ΕΡΤ, και για τις άλλες περιοχές στην Χώρα να ενισχυθούν με Πυροσβεστικά πλοία, κάνοντας και τη σύνδεση με την ναυτική τραγωδία του Euroferry Olympia. Οι συνεχείς προσπάθειές του τελεσφόρησαν. Υπάρχει η στέγη, υπάρχει το τμήμα των Πυροσβεστών και το πλοίο δέχεται τις τελευταίες… φροντίδες πριν καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό