«Με συνοδεία ΜΑΤ φτιάχνουν τη δομή»

«Με συνοδεία ΜΑΤ φτιάχνουν τη δομή»

Οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά για επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου – Φουντώνει η αγανάκτηση των κατοίκων

Να… βγάλουν τα σπασμένα της Χίου στον Εβρο φαίνεται ότι αποφάσισαν η κυβέρνηση και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκης, στέλνοντας συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων τα μηχανήματα για να ξεκινήσουν οι εργασίες για το ΚΥΤ Φυλακίου.

Με την κάλυψη, λοιπόν, των αστυνομικών δυνάμεων, οι μπουλντόζες μπήκαν στα χωράφια, που απέχουν ελάχιστα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες για την επέκταση της δομής αλλοδαπών, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θέλουν οι (ξεσηκωμένοι) κάτοικοι, οι οποίοι εδώ και καιρό φωνάζουν αλλά κανείς δεν φαίνεται να τους ακούει.

Οπως κανείς δεν άκουσε και τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος ζήτησε από τον εργολάβο της εταιρίας να σταματήσουν οι εργασίες μέχρι να ενημερωθεί το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας από τον αρμόδιο υπουργό.

Αυτό προκάλεσε νέες αντιδράσεις και ένταση στην περιοχή, όπου, όπως όλα δείχνουν, οι αστυνομικοί θα βρίσκονται μόνιμα στην περιοχή γιατί ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να δημιουργηθεί νέα δομή με επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου Εβρου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινότητας Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης, ο οποίος προχθές μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας με υψηλή πίεση, βρέθηκε για δεύτερη ημέρα στο σημείο και ενημέρωσε με τηλεβόα τους κατοίκους της περιοχής για όλα όσα συμβαίνουν στο ΚΥΤ, γυρνώντας στους δρόμους του χωριού, όπου ανέφερε: «Οποιος ακούει και θέλει να βοηθήσει να έρθει τώρα στο φυλάκιο, συμπατριώτες, συγχωριανοί. Σας εκλιπαρώ! Στόχος, φυσικά, είναι να σταματήσουν όλες οι εργασίες, αρχής γενομένης από τις χωματουργικές, και να μη γίνει η νέα δομή! Ακούει κανείς τους κατοίκους;»

Οσα συμβαίνουν, όμως, τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή προκάλεσαν την αντίδραση του κόμματος Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, που σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι τη στιγμή που ακόμα και το κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί σε «Ισλαμαμπάντ» η Ν.Δ. εξαπολύει κύμα καταστολής κατά των ακριτών μας στο Φυλάκιο Εβρου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την επέκταση της δομής παράνομων μεταναστών. Τονίζεται, δε, ότι η Ελληνική Λύση στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων Ελλήνων στον Εβρο, οι οποίοι κρατούν Θερμοπύλες την ώρα που η Ν.Δ. ανοίγει «κερκόπορτες».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό