Μέλη του ΕΟΣ Κομοτηνής στα Θρακικά Μετέωρα και στον οικισμό Νυμφαίας

Μέλη του ΕΟΣ Κομοτηνής στα Θρακικά Μετέωρα και στον οικισμό Νυμφαίας

Πλούσια και πολυπληθής η ορειβατική δραστηριότητα του ΕΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΉΣ την Κυριακή 10 Απριλίου 2022, με συνολικά 70 ορειβάτες σε δύο διαφορετικές ορειβατικές διαδρομές.

Αναλυτικότερα, 18 ορειβάτες του ΕΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΉΣ και 12 της Ορειβατικής Λέσχης Σερρών, επισκέφθηκαν τα Θρακικά Μετέωρα. Η δύσκολη πρόσβαση στον γραφικό αυτό χώρο, δεν απέτρεψε την ομάδα να δει από κοντά το υπέροχο τοπίο με την άγρια ομορφιά και να αναρριχηθεί στους επιβλητικούς βράχους από ψαμμίτη.

Η δεύτερη ομάδα με 40 ορειβάτες, διανύοντας συνολικά 13,5 χιλιόμετρα σε 4,5 ώρες επισκέφθηκε τον γραφικό οικισμό της ΝΥΜΦΑΊΑΣ με τα πετρόχτιστα σπίτια, άριστα συνδεδεμένα με το φυσικό περιβάλλον. Η κατάλληλη προετοιμασία, καθώς και η σωστή και έγκαιρη πληροφόρηση είναι δύο από τους βασικούς παράγοντες για μια ασφαλή και ευχάριστη ορειβατική διαδρομή. Η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων μας μερικές φορές δημιουργεί προβλήματα σε ολόκληρη την ομάδα. Η αξιολόγηση των δυνατοτήτων μας πρέπει να γίνεται στο βουνό πριν την συμμετοχή μας σε οργανωμένες ορειβατικές διαδρομές και όχι κατά την διάρκεια αυτών.

Ο ΕΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΉΣ ευχαριστεί τους υπεύθυνους των διαδρομών ΔΟΥΛΑΚΑΚΗ ΝΙΚΟ και ΡΕΑ ΤΣΙΑΤΑΛΤΣΑΛΗ για την εξαιρετική οργάνωση καθώς και την ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΉ ΛΈΣΧΗ ΣΕΡΡΏΝ  για την άψογη συνεργασία.

ΕΟΣ Κομοτηνής 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό