Μια γιορτή για το μητρικό θηλασμό στην κεντρική πλατεία Ξάνθης, με σύνθημα “Υποστήριξη-Ενημέρωση-Ενθάρρυνση της θηλάζουσας”. 

Μια γιορτή για το μητρικό θηλασμό στην κεντρική πλατεία Ξάνθης, με σύνθημα “Υποστήριξη-Ενημέρωση-Ενθάρρυνση της θηλάζουσας”. 

Για την Ξάνθη  τη διοργάνωση  της εκδήλωσης του μητρικού θηλασμού έχει αναλάβει και φέτος η Εθελοντική Ομάδα  Υποστήριξης  Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας  Ξάνθης και απευθύνει  ανοιχτή πρόσκληση σε όλους και όλες  να βρεθούν την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης  και ώρα προσέλευσης 11:00 π.μ.,   σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!

Σκοπός της εκδήλωσης  είναι η απενοχοποίηση του  θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας με φετινό σύνθημα “Υποστήριξη-Ενημέρωση-Ενθάρρυνση της θηλάζουσας”.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης  Μητρικού Θηλασμού καιο Μητρότητας για την 14η Πανελλαδική Εκδήλωση Εορτασμού Μητρικού Θηλασμού:

“Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, με την υποστήριξη του IBFAN Ελλάδας, διοργανώνει την 14η Πανελλαδική Εκδήλωση Εορτασμού Θηλασμού & Μητρότητας, πραγματοποιώντας εκδηλώσεις και συναντήσεις από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα από 1 έως 7 Νοεμβρίου, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το παρών και αυτή τη χρονιά. Το 2010, για πρώτη φορά, η πρωτοβουλία λίγων μητέρων οι οποίες είχαν σαν απώτερο σκοπό την εθελοντική βοήθεια σε άλλες μητέρες, ώστε να μάθουν την τέχνη του θηλασμού, έγινε η αιτία να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση-γιορτή για τον Θηλασμό, που πλέον αποτελεί, για τη χώρα μας, σύμβολο της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.

Κάθε χρόνο εδώ και 14 χρόνια μητέρες θηλάζουσες, πρώην θηλάζουσες, εγκυμονούσες και υποστηρικτές του μητρικού θηλασμού, συναντιόμαστε και «γιορτάζουμε» όλοι μαζί τον μητρικό θηλασμό με στόχο την Υποστήριξη-Ενημέρωση-Ενθάρρυνση της θηλάζουσας. Οι εκδηλώσεις και οι δράσεις μας πλέον μπορεί να αριθμούν 14 χρόνια παρουσίας, όμως η ανάγκη για ευαισθητοποίηση, αφύπνιση και υποστήριξη των νέων μητέρων για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα», όπως φαίνεται δεν έχει εξαλειφθεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 1992 καθιερώθηκε διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου”

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό