Μιχάλης Κακουλίδης για τις εκλογές της ΕΠΣ Θράκης: «Ετοιμαστείτε όλοι να πάτε σπίτι σας»

Μιχάλης Κακουλίδης για τις εκλογές της ΕΠΣ Θράκης: «Ετοιμαστείτε όλοι να πάτε σπίτι σας»

«Συγχαρητήρια στον αξιόλογο όντως επιστήμονα αλλά η διαδικασία είναι άκυρη.. Τους είχα ενημερώσει αλλά….»

Αυτό ήταν το σχόλιο του Μιχάλη Κακουλίδη στο σχετικό θέμα του ThrakiSportS για την εκλογή του νέου προέδρου της ΕΠΣ Θράκης Βαγγέλη Χατζητουλούση. Την ίδια στιγμή, με σχετική ανάρτηση στα σόσιαλ μίντια, έγραψε:

«Πατήσατε την νάρκη και δημιουργήσατε αυτοκαταστροφή. Υπάρχουν παράγοντες σε όλες τις ομάδες που σας έλεγαν μην το κάνετε, κρατείστε ψηλά την αυτονομία και την αξιοπρέπεια σας.. Εσείς αμήχανα υποταχθήκατε σε σχέδια άλλων!! Τώρα?? Τώρα τι θα κάνετε?? Πώς θα αιτιολογήσετε την βιασύνη και την νάρκη?? Μπορεί να κλείσατε τα μάτια και το στόμα σας.. Εσείς όμως..Όχι εμείς… Πλέον είμαστε στα κάγκελα και η δικαιοσύνη θα αποδώσει δίκαιο.. Ετοιμαστείτε όλοι να πάτε σπίτι σας…».

 

«Τι γίνεται όταν “φεύγει” ο Πρόεδρος μιας ΕΠΣ; Ποιος παίρνει το τιμόνι και με ποια διαδικασία;»

Η αιφνίδια απώλεια του Προέδρου της ΕΠΣ Θράκης άνοιξε ένα κρίσιμο ερώτημα: ποιος αναλαμβάνει και με ποιον τρόπο; Η απάντηση δεν είναι θέμα ερμηνείας — είναι ξεκάθαρη και προβλέπεται από το καταστατικό.

🔵 Το Δ.Σ. έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο

Όταν ο Πρόεδρος εκλείψει, το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει άμεσα και εκλέγει νέο Πρόεδρο από τα μέλη του. Δεν υπάρχει “μεταβατική περίοδος”, δεν υπάρχει “αναμονή εκλογών”. Η Ένωση δεν μπορεί να μείνει ακέφαλη ούτε για μία ημέρα.

🔵 Γιατί δεν γίνονται εκλογές με τα σωματεία

Οι εκλογές βάσης γίνονται μόνο στην τακτική εκλογική διαδικασία ή όταν παραιτηθεί ολόκληρο το Δ.Σ.. Η απώλεια του Προέδρου δεν ενεργοποιεί κάλπες. Το Δ.Σ. συνεχίζει, συμπληρώνει τη θέση και η Ένωση λειτουργεί κανονικά.

🔵 Ο νέος Πρόεδρος είναι “κανονικός”

Δεν είναι προσωρινός, δεν είναι υπηρεσιακός. Ασκεί όλα τα καθήκοντα μέχρι τις επόμενες εκλογές που προβλέπει το καταστατικό.

“Τι ισχύει στην πραγματικότητα;”

1. Ποιος εκλέγει νέο Πρόεδρο;

Το Διοικητικό Συμβούλιο. Συνεδριάζει και ψηφίζει από τα μέλη του.

2. Γιατί δεν γίνονται εκλογές με τα σωματεία;

Γιατί το καταστατικό προβλέπει ότι οι εκλογές γίνονται μόνο στην τακτική περίοδο ή αν παραιτηθεί όλο το Δ.Σ.

3. Ο νέος Πρόεδρος είναι προσωρινός;

Όχι. Είναι πλήρως νόμιμος και ασκεί όλα τα καθήκοντα μέχρι τις επόμενες εκλογές.

4. Μπορούν τα σωματεία να ζητήσουν κάλπες;

Μπορούν να ζητήσουν Γενική Συνέλευση, αλλά δεν μπορούν να επιβάλουν εκλογές όσο το Δ.Σ. λειτουργεί νόμιμα.

5. Ποιος ελέγχει τη διαδικασία;

Η ίδια η ΕΠΣ μέσω του καταστατικού της και η ΕΠΟ, εφόσον ζητηθεί γνωμοδότηση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό