Μιχάλης Μελαχροινούδης : Εν αρχή ην ο λόγος

Μιχάλης Μελαχροινούδης : Εν αρχή ην ο λόγος

Μιχάλης Μελαχροινούδης –  Εν αρχή ην ο λόγος 

Έτος Έκδοσης: 2021

Αριθμός Σελίδων: 64

ISBN: 978-618-5001-76-6

Σχήμα Βιβλίου: 14,5×20,5

Συγγραφέας:Μιχάλης Μελαχροινούδης

Τιμή Βιβλίου: 8,80€

 

Περιγραφή βιβλίου

Ποιήματα για τις λέξεις που αντιστέκονται, τη μοναξιά· της καθημερινότητας το θλιμμένο γύρω, τον έρωτα που διαφεύγει και τον χρόνο που γλιστρά· τα παιδιά που μεγαλώνουν, και τον πρόσφυγα που ψάχνει να βρει το όνομά του στη γλώσσα μας· τους φίλους, τη γειτονιά, το ποδήλατο, την ελευθερία, το καλοκαίρι, τις ρώγες σταφυλιού· τη μάνα, τη νοσταλγία, τα ερωτήματα της ύπαρξης, το άδηλο αύριο· με λοξό, απρόοπτο και πολύσημο λόγο –ποιητικό.

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Μιχάλης Μελαχροινούδης γεννήθηκε στη Γερµανία. Σπούδασε στο Ρέθυµνο και έχει Διδακτορικό στις Επιστήµες της Αγωγής. Ζει και εργάζεται στη Χίο. Είναι παντρεµένος µε τη VandaSofiaSantos και έχουν δύο παιδιά, την Αλεξάνδρα και τον Πέτρο.

Η ενασχόλησή του µε τα γράµµατα είναι συνεχής. Συνεργάστηκε µε τη χιώτικη εφηµερίδαΣύγχρονος Λόγος και το χιώτικο πολυθεµατικό ψηφιακό περιοδικό Απλωταριά, ενώ κατά καιρούς έχει δηµοσιεύσει και σε αθηναϊκά µέσα (περιοδικό Κ της εφηµ. Καθηµερινή, Ελευθεροτυπία κλπ.). Είναι µέλος της Οµάδας Φίλων Ποίησης στη Χίο (Ιανουάριος 2019) που εκδίδει το περιοδικό Σείστρο και γράφει σ’ αυτό.

Ποιήµατά του έχουν δηµοσιευτεί παλιότερα στον ποιητικό διαδικτυακό τόπο «ανεµολόγιο», στο “booksitting” (η πιο πρόσφατη δηµοσίευση τον Απρίλιο 2021), στον προσωπικό ψηφιακό του πίνακα: www.scoop.it/t/aiolos (2013-2018) και στο προσωπικό του ιστολόγιο: aiolosantartis.wordpress.com/ (2018-σήµερα).

Το ποίηµά του µε τίτλο «Το κατακάθι του καφέ» συµπεριλήφθηκε στα 150 βραβευµένα του 1ου Πανελλήνιου ΔιαγωνισµούΠοιήµατος του περιοδικού τό κοράλλι (Αθήνα 2020), το διήγηµά του µε τίτλο «Σαµιαµιδάκι» στον συλλογικό τόµοµέρες του 2020 (εκδ. Παράξενες Μέρες, Ρέθυµνο 2020) και το µικροδιήγηµα µε τίτλο «Σχεδία» στην Ανθολογία «Με µια σχεδία» – Ανθολογία µικροδιηγήµατος «100 λέξεις σε 100 ώρες για τη “Σχεδία”» (εκδ. Παρατηρητής της Θράκης, Κοµοτηνή 2020).

Αυτή είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό