Μικροέργα χρειάζονται οι γειτονιές

Μικροέργα χρειάζονται οι γειτονιές

Μικροέργα χρειάζονται οι γειτονιές

Έργα να γίνονται, αλλά δεν είναι μόνο τα δήθεν μεγάλα και δήθεν εμβληματικά, ας κάνει η κάθε δημοτική αρχή ότι νομίζει για το καλό της πόλη, ωστόσο δεν είναι μόνο το κέντρο της Κομοτηνής, υπάρχουν και οι γειτονιές. Σε προηγούμενο σχόλιο ο Ποπολάρος είχε αναφερθεί σε πλατάνια διάσπαρτα στην πόλη, όπως αυτό στην φωτογραφία, που θέλουν περιποίηση καθότι οι ρίζες …ξέφυγαν και έσπασαν το πεζοδρόμιο. Δεν είναι μόνο αυτό… Στις γειτονιές, είναι πολλά πεζοδρόμια σπασμένα, λακκούβες αμέτρητες, κακοτεχνίες από άλλους φορείς σε δικά τους έργα, υπάρχουν πολλά που ασχημίζουν τις γειτονιές και κάνουν δύσκολη την καθημερινότητα των δημοτών. Προεκλογικά, ο δήμαρχος Πατραίων υπερηφανευόταν για έργα αυτεπιστασίας που γίνονται στην πόλη του. Γιατί όχι και στην Κομοτηνή; Άλλωστε, δεν πρόκειται για έργα που θα ενδιέφεραν εργολάβους.

Είναι χιλιάδες μικροπαρεμβάσεις, οι οποίες θα δικαιολογούσαν ύπαρξης μόνιμου δημοτικού συνεργείου που θα περιδιάβαινε τις γειτονιές, θα κατέγραφε τα προβλήματα και θα τα αποκαθιστούσε. Ένα συνεργείο, με 4-5 εργαζόμενους κατάλληλων ειδικοτήτων, στο οποίο, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, θα έφθανε και ενημέρωση εκ μέρους των δημοτών για μικροπροβλήματα. Αντίστοιχη υπηρεσία καταγραφής υπάρχει, αλλά είναι προβληματική, ως προς την αποκατάσταση, καθότι δεν υπάρχει συνεργείο για άμεση παρέμβαση.

Η καθημερινότητα, δεν είναι μόνο οι αναπλάσεις μεγάλου κόστους, είναι και τα προβλήματα που οι δημότες συναντούν καθημερινά στην γειτονιά τους, τα οποία μπορούν να λυθούν με μικρό κόστος και να δώσουν μεγάλη ικανοποίηση στους κατοίκους.

Ξενοδοχείο ή Escape Room;

Και να μην καταλήξουμε σε κάποια από τις συμβατικές προτάσεις για το τι θα κάνουμε το παλιό νοσοκομείο, υπάρχει διέξοδος στην αξιοποίηση του. Να το κάνουμε ξενοδοχείο. Ιδανικό με τον διάδρομο στην μέση και τα δωμάτια στις δυο πλευρές, καλή τοποθεσία, άνετο πάρκινγκ και ανοικτός χώρος για εκδηλώσεις. Ναι, αλλά από πελατεία; Βούλγαροι και Ρουμάνοι δεν στρίβουν αριστερά στην διασταύρωση της Εγνατίας. Υπάρχουν όμως οι φοιτητές, κυρίως όσοι πηγαινόρχονται μην αντέχοντας, ως οικογένεια, τα μεγάλα έξοδα συνεχούς παραμονής στην Κομοτηνή. Και θα πάρει και την …εκδίκηση του το διπλανό Ξενία. Ακόμη πιο extreme λύση, να το κάνουμε ένα τεράστιο «Escape Room». Τότε να δείτε πως αυξάνεται ο τουρισμός στην Κομοτηνή, σε μας θα έρχεται όλη η νεολαία της Ελλάδας και των Βαλκανίων. Μην το γελάτε, κάπως έτσι μπαίνουν πόλεις στον χάρτη μιας ευρύτερης διεθνούς περιοχής. Με σουβλάκια και χορούς, δύσκολα να προσελκύσεις επισκέπτες. Αλλά και πάλι το βασικό ερώτημα. Τους θέλουμε τους επισκέπτες στην Κομοτηνή;

Πάρκο για όλους και κάθε μέρα

Για μια ακόμη χρονιά ο δήμος Κομοτηνής επιχειρεί να φέρει κόσμο στο πάρκο Χριστουγεννιάτικα και καλά κάνει. Δυστυχώς, δεν βοηθάει το ίδιο το πάρκο. Μετά από βροχή, γίνεται δύσκολα προσπελάσιμο. Τα παγκάκια είναι μόνο για νέους, καθότι αν δεν στηρίζεται η πλάτη, πώς να καθίσει ο ηλικιωμένος, ενώ πολλές περιοχές του πάρκου μένουν αναξιοποίητες. Για το πάρκο ξοδεύτηκαν πολλά για να γίνει χειρότερο από πριν και με λιγότερα δένδρα, ενώ καταστρέψαμε και τις παιδικές μας αναμνήσεις, με την εξαφάνιση της γεφυρούλας στο παλιό σιντριβάνι. Ο Δήμος είχε ανακοινώσει πρόθεση παρέμβασης και είχε ζητήσει και γνώμες των δημοτών. Η αναβάθμιση του πάρκου στην κατεύθυνση να δέχεται πολλούς επισκέπτες, όλες τις εποχές, πρέπει να είναι προτεραιότητα. Μάλλον έπρεπε, καθότι όπως φάνηκε εκ των υστέρων, μας ένοιαζε περισσότερο να αλλάξουμε το όνομα του σε «πάρκο Αγίας Παρασκευής».

Αν γινόταν, και ρεύμα από Βουλγαρία

Εντωμεταξύ, άντε τώρα να αρχίσουν πάλι να βγαίνουν όσοι «καταχεριάζουν» αυτούς που αξιοποιώντας την γειτνίαση με όμορες χώρες, επισκέπτονται τις αγορές τους. Η χώρα μας είναι πλέον πρωταθλήτρια στις τιμές σουπερμάρκετ, στα καύσιμα, σε υπηρεσίες, στην ενέργεια. Αν γινόταν και στην ΔΕΗ της Βουλγαρίας θα έκαναν συμβόλαιο οι Έλληνες. Προσέξτε, τώρα που είναι φθηνό το φυσικό αέριο, από την Βουλγαρία εισάγουμε ρεύμα για να παραμείνουν υψηλοί οι λογαριασμοί. Τώρα μάλιστα που καλούνται να παίξουν τζόγο με τος χρωματιστούς λογαριασμούς, τους οποίους για να τους αξιολογήσεις και να επιλέξεις, πρέπει να έχεις 4-5 masters. Αφού πλούτισαν φαρμακευτικές με τα εμβόλια κορώνα, την σκυτάλη πήραν οι εταιρείες ενέργειας, μετά αυτές των καυσίμων, ακολούθησαν τα σουπερμάρκετ και τώρα όλοι αυξάνουν τις τιμές. Χωρίς κανείς να αντιδρά, με την κυβέρνηση ικανοποιημένη καθώς αυξάνει τα έσοδα από τους παραμένοντες υψηλούς φορολογικούς συντελεστές. Τελικά είμαστε λαός για τα …πανηγύρια.

Αν όχι τηλεόραση, πάρτε πάμπερς

Εντωμεταξύ, κάντε λίγο ακόμη υπομονή και μετά, μόλις περάσει η περίοδος της «black Friday», βγαίνετε για αγορές. Ε, ναι, καθότι και αυτόν τον θεσμό των μεγάλων εκπτώσεων σε μια μέρα, τον ξεφτιλίσαμε στην Ελλάδα. Μέχρι και οι παιδικές πάνες, ίσως και αυτές για ηλικιωμένους, βγήκαν σε «black Friday», ακόμη και γύρος, πίτσα, λαχεία. Η «black Friday» είναι χαρακτηριστική περίπτωση θεσμών, συνηθειών, από άλλες χώρες, κυρίως από USA, που εισάγονται στην Ελλάδα, ξευτελίζονται και καταλήγουν σε παρωδία. Ανίκανοι ακόμη και στην αντιγραφή, καθότι θέλουμε να βάλουμε την δική μας παρηκμασμένης πινελιά. Το ίδιο κάναμε και με τις ανεξάρτητες αρχές, τις οποίες στήσαμε κατά πως βολεύουν κυβερνήσεις και οικονομικό κατεστημένο. Άλλωστε, στην Ελλάδα, νομοθετούμε για να νομιμοποιήσουμε παρανομίες.

Άμα σε θέλει ο λαός…

Για τους κοτζαμπάσηδες, τα λαμόγια, τους πρόθυμους σε κάθε έκφανση της ζωής, οικονομικής και πολιτικής, ο Κασσσελάκης και η μεγάλη πλειοψηφία που συνασπίζεται γύρω του, αποτελούν το νούμερο ένα «δημόσιο κίνδυνο», γιατί νιώθουν πως καταλαβαίνουν πως έχουν να κάνουν με αποφασισμένους και όχι με «αριστερούς» και «κομμουνιστές» στηρίγματα του συστήματος. Δεν τους ενδιαφέρει η ακρίβεια, η λαθρομετανάστευση, το δημογραφικό, η σύγχρονη μετανάστευση 700 περίπου χιλιάδων νέων. Έχοντας μαζί τους όλα τα ΜΜΕ και τον Τύπο, προσπαθούν σκληρά και καθημερινά με λοιδορίες, ψευτιές, προτροπή σε αποστασίες. Ένα τους έχει διαφύγει καθότι είναι μακριά από την κοινωνία. Άμα σε θέλει ο λαός, δεν μπορείς να σταματήσεις αυτό που έρχεται.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό