Μήνυση στους «Ράδιο Αρβύλα» για προσβολή της Πίστης και δυσφήμιση της Θείας Κοινωνίας

Μήνυση στους «Ράδιο Αρβύλα» για προσβολή της Πίστης και δυσφήμιση της Θείας Κοινωνίας

Στα δικαστήρια θα βρεθούν, στις 29 Μαρτίου 2022, οι Ράδιο Αρβύλα έπειτα από μήνυση που έχει κατατεθεί εις βάρος τους. Συγκεκριμένα, το 2020, η ηλεκτρονική εφημερίδα Εκκλησία Online κατηγόρησε την εκπομπή επικαλώντας τον αντιρατσιστικό νόμο για προσβολή της Πίστης και δυσφήμιση της Θείας Κοινωνίας.

 

Αφορμή στάθηκε σατιρικό βίντεο του Αντώνη Κανάκη και της παρέας του για τη Θεία Κοινωνία. Στο επίμαχο βίντεο πιστοί βρίσκονται σε σειρά μέσα σε ναό και ενώ βήχουν ο ιερέας τους κοινωνεί κανονικά. Όταν φτάνει η σειρά του Αντώνη Κανάκη για να λάβει τη Θεία Κοινωνία, ρωτάει τον παπά: «Πάτερ σίγουρα;» και εκείνος με σιγουριά του απαντά «ναι». Τρεις μέρες αργότερα ο Κανάκης εμφανίζεται άρρωστος και με βήχα στο κρεβάτι. Ο ίδιος μιλάει στο Θεό και του λέει: «Αχ Θεέ μου γιατί με εγκατέλειψες;».

Ο νομικός εκπρόσωπος της ιστοσελίδας Ανδρέας Καραγιάννης κάνει λόγο για «αισχρό και βλάσφημο βίντεο, όπου οι συντελεστές του Ράδιο Aρβύλα λοιδορούν τα Θεία σε καιρούς που η κοινωνία και η Πίστη δοκιμάζονται όσο ποτέ».

πηγή: https://eleftherostypos.gr/media/892158-radio-arvila-sto-dikastirio-gia-parabiasi-diatakseon-tou-antiratsistikou-nomou/

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό