Μήπως την έχετε την αίσθηση;

Μήπως την έχετε την αίσθηση;

Μήπως την έχετε την αίσθηση;

Δεν μπορεί, την έχετε δει την ταινία, η οποία αφηγείται τη ζωή του Τρούμαν, ενός άνδρα του οποίου η ζωή μεταδίδεται εν αγνοία του 24 ώρες το εικοσιτετράωρο σε δισεκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο. Πλάκα, πλάκα, δεν την έχετε την αίσθηση πως και στην Ελλάδα ζούμε σε ένα ψεύτικο κόσμο και μας βλέπουν οι άλλοι ανά τον κόσμο; Υπερβολή, επιστημονική φαντασία, το παράκανες Ποπολάρε, θα πείτε. Και όμως, σας φαίνονται φυσιολογικά όσα ζούμε; Κανονικότητα ναι, αλλά είναι φυσιολογικά; Να είμαστε δεκαετίες στην ΕΕ, να έχουμε διαχειριστεί πάνω από 700 δις ευρώ και όμως να είμαστε οι τελευταίοι, χρεοκοπημένοι, με την χώρα σε υποθήκη για 99 χρόνια; Με δικαιοσύνη για τους λίγους, τους πλούσιους, με πολιτικούς σούπερ πλούσιους, αλλά αγνώστου προέλευσης εισοδήματα και ακίνητα, με εκπαίδευση της πλάκας, με Σύνταγμα που το καταπατούν όπως βολεύει στους ισχυρούς, με κοτζαμπάσηδες να κατέχουν ενέργεια, καύσιμα, ποδοσφαιρικές και ομάδες μπάσκετ, στοιχηματικές, το σύνολο του Τύπου και των ΜΜΕ και κυρίως των καναλιών εθνικής εμβέλειας; Και αλήθεια, πιστεύετε πως σε αυτό το σόου, ζούμε αληθινή ζωή, όπως την θέλουμε; Εντωμεταξύ, ο πρωταγωνιστής στην ταινία, κάποια στιγμή τα κατάφερε αποφασίζοντας να ξεφύγει από την αλήθεια του δικού του κόσμου και να ζήσει στην αλήθεια του πραγματικού κόσμου. Υποκλίθηκε στο κοινό του, άνοιξε την πόρτα και βγήκε στον αληθινό κόσμο. Εμείς, θα την ανοίξουμε ποτέ την πόρτα, ή μας βολεύει η αλήθεια του κόσμου που δημιούργησαν οι ελληνικές ελίτ και μας έβαλαν να ζούμε μέσα του; Παραλειπόμενο της ταινίας, το όνομα της βάρκας με την οποία ταξιδεύει ο Τρούμαν είναι Santa Maria, το ίδιο όνομα με το πλοίο του Χριστόφορου Κολόμβου. Είναι ευρηματικοί στο Χόλυγουντ. Αλλά και οι δικοί μας δεν πάνε πίσω, Ελλάδα 2.0 την ονόμασαν την χώρα μας. Εικονικό όνομα μιας εικονικής χώρας;

Γιατί όχι, όλα γίνονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Όχι δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ψάχνοντας, μπορεί να βρούμε και στην Σελήνη ή και στον Άρη, δηλωμένα βοσκοτόπια. Σε λίγο θα ακούσετε για εκατομμύρια επιδοτήσεων για βιομηχανική ντομάτα, στα πλημμυρισμένα από τον Daniel χωράφια στην Θεσσαλία και ένας Θεός ξέρει τι άλλα δήλωσαν οι μπαγαμπόντηδες. Ίσως για αυτό να έπεσε η ιστοσελίδα με τις επιδοτήσεις. Όσο για τους υπεύθυνους, οι ελπίδες για δικαιοσύνη σχετικά με το φαγοπότι που ίσως οδηγήσει σε καταστροφή την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία, επαφίονται σε μια Ρουμάνα εισαγγελέα, καθώς οι δικοί μας έχουν καλοκαιρινή άδεια, ενώ οι αρμόδιες αναρμόδιες αρχές, έχουν άλλες δουλειές να κάνουν. Και δεν τελειώνει εδώ. Αν το προχωρήσουν οι ξένοι, θα μάθουμε που πήγαν τα δις του Ταμείου ανθεκτικότητας. Γιατί σε αυτούς που έπρεπε να πάνε, σε επιχειρήσεις που μετά τον κορόνα δεν είχαν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, δεν πήγαν.

Τώρα είναι που θα απογειωθεί η ανάπτυξη

Η λέξη «optima» (όπτιμα) είναι λατινική και σημαίνει «βέλτιστη» ή «ιδανική». Συχνά χρησιμοποιείται για να περιγράψει την καλύτερη δυνατή κατάσταση, συνθήκη ή αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, μπορεί να αναφέρεται σε βέλτιστες συνθήκες για την ανάπτυξη ενός φυτού ή σε μια ιδανική λύση για ένα πρόβλημα. Η λέξη «Optima» χρησιμοποιείται επίσης ως όνομα για την Optima bank, μια ελληνική τράπεζα, της οποίας κατάστημα άνοιξε και στην Κομοτηνή. Και λέγαμε, πόσα χρόνια θα μείνει ξενοίκιαστος ο χώρος στην πλατεία, καθότι ποιος να τον νοίκιαζε. Την χρειαζόμασταν στην Κομοτηνή άλλη μια τράπεζα. Ε, ναι, καθότι με τις υπάρχουσες, δεν κατάφερε να απογειωθεί το αεροπλάνο της τοπικής ανάπτυξης. Ενώ τώρα, προσδεθείτε…

Οι πελαργοί θα πάνε και χωρίς 10 χιλιάρικα

Να είστε έτοιμοι πάνω από το πληκτρολόγιο καθότι σε μία εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα που θα δίνει 10.000 ευρώ σε όποιον θέλει να μετεγκατασταθεί στους 3 δήμους του Έβρου, την Ορεστιάδα, το Σουφλί και το Διδυμότειχο, ενώ όπως τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας θα υπάρχουν και άλλες παροχές από τους δήμους, όπως τα σχολικά γεύματα. Να προλάβουμε, καθότι θα φρακάρει το σύστημα. Τώρα μάλιστα που η περιοχή μπορεί να γίνει και ξεχωριστή Περιφερειακή Ενότητα… Όχι πως δεν είναι ωραίος ο βόρειος Έβρος, όλη η περιφερειακή Ελλάδα μια χαρά είναι, μόνο που Ελλάδα είναι μόνον οι Αθήνα και οι μικρές Αθήνες που δημιουργούνται σε κάθε νομό. Πάντως και χωρίς την επιδότηση των 10 χιλιάδων, το βέβαιο είναι πως όπως κάθε χρόνο, οι πελαργοί θα πάνε ξανά στον βόρειο Έβρο, να γεννήσουν και να μεγαλώσουν τα μικρά τους. Μετά θα φύγουν…

Τουλάχιστον, μας έμεινε η ταβέρνα

Και που έκλεισαν τα εκδοτήρια του τρένου στην περιοχή μας τι σημαίνει; Αν έμεναν ανοιχτά θα είχαμε τρένο; Είμαστε στο 2025, μπορείς να έχεις τρένο που να πηγαίνει με 300 χιλιόμετρα και τα εισιτήρια να κόβονται ηλεκτρονικά. Εμείς ούτε μουντζούρη δεν καταφέραμε να διατηρήσουμε, στα εκδοτήρια θα κολλήσουμε; Τουλάχιστον, μας έμεινε η ταβέρνα στον σταθμό της Κομοτηνής. Αμ την Εγνατία που την χρυσοπληρώσαμε κατασκευαστικά και την χρυσοπληρώνουμε στα διόδια; Προς Θεσσαλονίκη στην αριστερή λωρίδα πρέπει να κινούμαστε καθότι η δεξιά έχει μεγάλες φθορές από τα βαριά οχήματα. Αλλά γιατί προτιμήθηκαν οι οδικές μεταφορές; Κυρίως, γιατί το τρένο δεν έχει …διόδια. Τώρα που όλοι σχεδόν οι δρόμοι έγιναν ιδιωτικοί, σιγά μην αφήσουν την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά. Εντωμεταξύ, τις θυμάστε τις ανακοινώσεις, πως θα καταργούνταν τα μετωπικά διόδια, καθώς θα υπήρχαν αυτά μόνο σε εισόδους-εξόδους; Καταργούνται τα χρυσά αυγά;

Άντε και σε myred, ή και myparking, myvote…

Μετά την «επιτυχία» του MyCost, οι πολίτες θα μπορούν σε λίγο να έχουν πρόσβαση σε ακόμα μια εφαρμογή μέσα από την οποία θα μπορούν να κάνουν καταγγελίες για τα τραπεζοκαθίσματα που βρίσκονται σε δρόμους, πλατείες και πεζοδρόμια. Θραύση θα κάνει αυτή η εφαρμογή από καταγγελίες και «καταγγελίες» και να δούμε πως θα βρεθεί η άκρη. Πάντως, τι περίεργο που η τήρηση των νόμων επαφίεται στον κόσμο και όχι στις αρμόδιες αρχές… Δηλαδή, τι πάει να πει κάντε καταγγελία και θα ελεγχθεί. Τι λογική της ρουφιανιάς είναι αυτή; Έτσι όπως πάει, στο μέλλον θα έχουμε myred για όποιον περνάει με κόκκινο, myparking για την παράνομη στάθμευση, μπορεί και myvote, αν δεν ψηφίσουμε αυτό που πρέπει…

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό