Μητσοτάκης: Αναπροσαρμοσμένο μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις από το 2024

Μητσοτάκης: Αναπροσαρμοσμένο μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις από το 2024

Θα υπάρξει αναπροσαρμοσμένο μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις από την 1/1/24, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Εν μέσω των πολλών κρίσεων κάνουμε αυτά που μπορούμε και αυτά που επιτρέπουν οι αντοχές της χώρας μας. Προσπαθούμε για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ναι θα υπάρξει αναπροσαρμοσμένο μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις από την 1/1/24» τόνισε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις».

Η συζήτηση είχε προγραμματισθεί για τη Δευτέρα, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική.

Με αναφορά στους καταστροφικούς σεισμούς της Τουρκίας, την ελληνική βοήθεια προς τη γείτονα χώρα, αλλά και την επικοινωνία που είχε τόσο ο ίδιος όσο και η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή καταστροφή. Ήδη το πρώτο C-130 έχει φθάσει στην Τουρκία, είναι σίγουρο όμως πως θα απαιτηθεί μεγάλη κινητοποίηση από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας» είπε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας με νόημα πως «κάθε τέτοια μεγάλη φυσική καταστροφή μας υπενθυμίζει πως ως πολιτεία πρέπει να επενδύουμε στις δομές της Πολιτικής Προστασίας».

Στη συνέχεια και αφού αναφέρθηκε και στον χαμό των δυο πιλότων της Ελληνικής Αεροπορίας με το μοιραίο Φάντομ, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο συζητιέται στη σκιά αυτού του θλιβερού δυστυχήματος τόνισε: «Βρίσκομαι εδώ για να μιλήσω για δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες, που θα έπρεπε να ενώνουν τις πολιτικές δυνάμεις».

«Η μία ρυθμίζει σημαντικά ζητήματα των στελεχών των ΕΔ, η δεύτερη έρχεται να θωρακίσει τη δημοκρατική ομαλότητα από τους εχθρούς της. Η πρώτη έρχεται να ρυθμίσει κρίσιμα ζητήματα σχετικά με τη σταδιοδρομία και τα μισθολογικά ζητήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων» συμπλήρωσε.

Για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «θωρακίζουμε τη δημοκρατική ομαλότητα από τους εχθρούς της». Η ρύθμιση αυτή θα εμποδίζει «συμμορίες να μεταμφιέζονται σε πολιτικούς φορείς», ανέφερε.

Ακόμα ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι οι απόφοιτοι ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού θα μεταφέρονται αυτόματα στο Πολεμικό Ναυτικό για να υπηρετούν εκεί τη θητεία τους, ενώ και η εθνοφυλακή εκσυγχρονίζει την εκπαίδευση των μελών της με τις τάξεις της να ανοίγονται και στις γυναίκες. «Σύντομα θα καταθέσουμε πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση για τους ΕΠΟΠ», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:

– Συστήνονται οργανισμοί πρόνοιας στις Ένοπλες Δυνάμεις.

– Δίνεται έκτακτο μέρισμα σε δικαιούχους από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

– Το νομοσχέδιο ρυθμίζει σημαντικές εκκρεμότητες για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

– Αυτή η κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα να μην φορολογούνται καθόλου.

– Εδώ και μήνες έχει θεσπιστεί η νυχτερινή αποζημίωση.

– Έρχεται αναπροσαρμοσμένο μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις από 1/1/2024.

– Ο λαός ψήφισε αντιπροσώπους και όχι απεργούς.

– Αντί θα τάζετε τα πάντα στους πάντες, να θυμάστε ότι εσείς ήσασταν που πήρατε τα πάντα από τους πάντες

– Διαλέξτε κ. Τσίπρα άλλη εισαγωγή στις ομιλίες σας από τον ύμνο του ΕΑΜ. Όλοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από τις ιστορικές αναφορές που κάνει κάθε κόμμα. Εσείς επιμένετε να μας θυμίζετε τις χειρότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας και τους εμφύλιους διχασμούς.

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού:

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό