Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών: Στις 11 Αυγούστου ανακοινώνονται τα ονόματα των 5.487 διοριστέων

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών: Στις 11 Αυγούστου ανακοινώνονται τα ονόματα των 5.487 διοριστέων

Το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να δημοσιοποιήσει στις 11 Αυγούστου 2026 τους πίνακες με τα ονόματα των 5.487 εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ) που θα διοριστούν μόνιμα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι υποψήφιοι καλούνται να ολοκληρώσουν την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων και των δηλώσεων προτίμησης μέσω του ΟΠΣΥΔ, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, η οποία ξεκίνησε στις 5 Αυγούστου και λήγει στις 10 Αυγούστου 2026.

Οι 5.487 θέσεις κατανέμονται ως εξής:

  • 2.403 θέσεις στη Γενική Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
  • 910 θέσεις στη Γενική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
  • 92 θέσεις για εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ79 στα Μουσικά Σχολεία.
  • 309 θέσεις στην Πρωτοβάθμια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
  • 1.303 θέσεις στη Δευτεροβάθμια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
  • 470 θέσεις για μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Οι σχετικές προσκλήσεις αφορούν τόσο τους εκπαιδευτικούς Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης όσο και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ που είναι εγγεγραμμένα στους ισχύοντες τελικούς πίνακες του ΑΣΕΠ. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά τις αιτήσεις και τις δηλώσεις περιοχών προτίμησης μέσω του ΟΠΣΥΔ, ακολουθώντας τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα.

Μετά την ολοκλήρωση των μόνιμων διορισμών θα ακολουθήσει η διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τη Γενική και την Ειδική Αγωγή. Στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι τόσο οι μόνιμοι διορισμοί όσο και η πρώτη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών να ολοκληρωθούν εγκαίρως, ώστε οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στις σχολικές μονάδες από τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Με αναφορές από:alfavita.gr/Επιμέλεια:ΜΚΜ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό