Μουντιάλ 2022: Με έξι ομάδες η Ασία

Μουντιάλ 2022: Με έξι ομάδες η Ασία

Το Μουντιάλ 2022 θα είναι ξεχωριστό για την ασιατική ήπειρο, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία θα βρεθούν έξι ομάδες από την Ασία σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και το γεγονός είναι ακόμη πιο σπουδαίο, αφού η διοργάνωση θα διεξαχθεί στην Ασία και πιο συγκεκριμένα στο Κατάρ, είκοσι χρόνια μετά την συνδιοργάνωση της Νότιας Κορέας με την Ιαπωνία.

Το Ιράν, η Νότια Κορέα, η Σαουδική Αραβία και η Ιαπωνία είχαν έλαβαν το εισιτήριο για την τελική φάση του θεσμού από τα Προκριματικά που διεξήχθησαν τους προηγούμενους μήνες, ενώ ως διοργανώτρια ομάδα, το Κατάρ δεν θα μπορούσε να λείψει από το θεσμό.

Ιστορίες Μουντιάλ: Ηγέτες, αποτυχίες, θρίαμβοι και δάκρυα στο mountial.gr

Η τελευταία ομάδα χρονικά που έλαβε το εισιτήριό της για το Κατάρ είναι η Αυστραλία. Τα «καγκουρό» επικράτησαν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με 2-1 στο ασιατικό μπαράζ και στη συνέχεια αντιμετώπισαν το Περού. Με την ομάδα της Λατινικής Αμερικής έμειναν στο 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση, ενώ πήραν το εισιτήριο για το Μουντιάλ 2022 στα πέναλτι με 5-4.

Στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή, μόνο η Ευρώπη θα έχει περισσότερες ομάδες, 13 στον αριθμό. Η Ασία έρχεται δεύτερη με έξι ομάδες. Ερωτηματικό πλέον αν έχει τη δυνατότητα να καταφέρει κάποια ομάδα να πραγματοποιήσει την έκπληξη στο θεσμό, φτάνοντας όσο πιο μακριά γίνεται. Την καλύτερη επίδοση ασιατικής ομάδας έχει η Νότια Κορέα, η οποία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο Μουντιάλ του 2002, στο οποίο ήταν (και) διοργανώτρια.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο Mountial.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό