Μπήκε σε καταφύγιο ο Δένδιας όταν ήχησαν σειρήνες κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο

Μπήκε σε καταφύγιο ο Δένδιας όταν ήχησαν σειρήνες κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο

Σειρήνες ήχησαν κατά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στο Κίεβο, την ώρα που βρισκόταν στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να συναντηθεί με τον ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Με ασφάλεια μεταφέρθηκε σε καταφύγιο της ουκρανικής πρωτεύουσας ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ο οποίος είχε κατ’ιδίαν συνάντηση με τον Κουλέμπα.

«Καλωσήρθες στο Κίεβο, επιτέλους συναντιόμαστε εδώ» είπε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ στον Έλληνα ομόλογό του με τον τελευταίο να του απαντά: «Σε είδα χθες στην οθόνη, σήμερα από κοντά».

Στη συνέχεια, ο Κουλέμπα αναφέρθηκε στις πυραυλικές επιθέσεις της Δευτέρας λέγοντας τα εξής: «Ξύπνησα και κυριολεκτικά άκουσα κάτι σαν να δονείται. Τη Δευτέρα υπήρξαν αυτές οι επιθέσεις από αέρος από τις 08:00 έως τις 09:00».
«Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί ακόμα» υπογράμμισε ο Κουλέμπα, φωτίζοντας τις τραγικές πτυχές του πολέμου.

Στη συνομιλία με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών, ο κ.Δένδιας αναφερόμενος στις πυραυλικές επιθέσεις από τη Μόσχα, μίλησε για την ιρανική προέλευση των drones.

«Αντέχετε, είναι απίστευτο»

«Αντέχετε. Αυτό είναι απίστευτο» τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, εστιάζοντας στη σθεναρή ουκρανική αντίσταση.

Στη συνέχεια οι δύο υπουργοί Εξωτερικών μπήκαν στο γραφείο του Κουλέμπα, όπου ο τελευταίος έδειξε στον Νίκο Δένδια έναν πίνακα.

«Αυτό είναι το μόνο πράγμα που έχω φέρει σε αυτό το γραφείο. Η φωτογραφία τραβήχθηκε τρία χρόνια πριν. Απεικονίζονται 128 άνδρες των ουκρανικών δυνάμεων. Εκπαιδεύονται για το Ντονμπάς» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κουλέμπα.

Οι συναντήσεις Δένδια 

Οι διπλωματικές σχέσεις με την Ουκρανία όπως και ζητήματα που αφορούν στην ομογένεια βρέθηκαν στην ατζέντα της επίσκεψης του Νίκου Δένδια, στο Κίεβο, από όπου καταδίκασε τις κινήσεις αναθεωρητισμού.

Όπως έγραψε σε tweet του από την επίσκεψη, ο Έλληνας ΥΠΕΞ συναντήθηκε και με τον Πρύτανη του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης.

«Ατζέντα: κοινοβουλευτική διπλωματία, σχέσεις Ελλάδας-Ουκρανίας, ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ευρωπαϊκά ακαδημαϊκά θέματα και ελληνική ομογένεια. Καταδίκασα πλήρως τον αναθεωρητισμό. Ευχαρίστησα την Λίνα Θεμιστοκλέους για τη συνεισφορά της στις επιχειρήσεις επαναπατρισμού από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων πολιτών και ομογενών» έγραψε στο Twitter ο κ.Δένδιας.

Ο Νίκος Δένδιας έχει φτάσει στο Κίεβο, με τρένο μέσω Πολωνίας, όπου τον υποδέχθηκε ο επικεφαλής της ελληνικής πρεσβείας Μανώλης Ανδρουλάκης. Ξεναγήθηκε σε κοντινή περιοχή όπου ο υπεύθυνος ασφαλείας του δήμου του Κιέβου, τού έδειξε κτήρια τα οποία έχουν υποστεί ζημιές από τις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις από τα drone που έχει προμηθεύσει το Ιράν στην Ουκρανία.

Η επίσκεψη στο Κίεβο, είναι η τρίτη στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του πολέμου, του υπουργού Εξωτερικών. Οι δύο προηγούμενες επισκέψεις του ήταν στην Οδησσό, μια πόλη με τεράστια σημασία για τον ελληνισμό. Η παρουσία του όμως στο Κίεβο ερμηνεύεται και ως κίνηση συμβολισμού «ότι η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική κοινωνία, ο ελληνικός λαός στο σύνολό του, στέκεται δίπλα στις χώρες των οποίων απειλείται η εθνική ανεξαρτησία και η εθνική κυριαρχία».

«Το διεθνές δίκαιο, ο καταστατικός χάρτης των Ηνωμένων Εθνών είναι “ευαγγέλιο” για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Αυτά θα επαναλάβω και στο Κίεβο», σημείωσε χθες ο κ. Δένδιας κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων των κομμάτων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό