Μυρωδιές και αρώματα γεύσεων στην Αίγειρο, από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών (φωτος)

Μυρωδιές και αρώματα γεύσεων στην Αίγειρο, από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών (φωτος)

Μυρωδιές και αρώματα γεύσεων στην Αίγειρο
Σε μια εξαιρετικά όμορφη γιορτή που για μια άλλη χρονιά διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Αιγείρου στην πλατεία του οικισμού οι παρευρισκόμενοι αντάμωσαν με μια πανδαισία γεύσεων.
Γυναίκες μέλη του συλλόγου με πολύ μεράκι και αγάπη μαγείρεψαν γεύσεις με βάση τις συνταγές που έφεραν οι γιαγιάδες από την Ανατολική και Βόρεια Θράκη αλλά και σημερινές γεύσεις, όπως φασόλια με τουρσί λάχανο, κρέας χοιρινό με τουρσί, κεφτεδάκια με σάλτσα, πιλάφι στο φούρνο, ντολμαδάκια, κατμάδες, τυρόπιτες, σουσαμόπιτες.
Τα φαγητά ευλόγησε ο μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων με τον αιδεσιμολογιώτατο πατέρα Ιωάννη Δίγκα, ενώ η χορωδία του Συλλόγου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους με τραγούδια παραδοσιακά της Θράκης και της Μακεδονίας.
Παρόντες ήταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Δημήτρης Καρασταύρου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Μουρτίδης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού- Παιδείας -Αθλητισμού κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Θεοχαρίδης και η ειδική σύμβουλος του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Ζωή Κοσμίδου.
Πέρα από το φαγητό οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν μέχρι αργά τα μεσάνυχτα με τη νεολαία να πρωτοστατεί στο χορό.
Δείτε τις φωτος:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό