Νέα παράταση για το καλάθι του νοικοκυριού

Νέα παράταση για το καλάθι του νοικοκυριού

Στην παράταση του καλαθιού του νοικοκυριού προχωρά η κυβέρνηση, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο.

Η παράταση θα είναι εξάμηνη και η νέα ημερομηνία εκπνοής της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ορίζεται η 30η Ιουνίου του 2024. Το συγκεκριμένο μέτρο έχει παραταθεί ήδη και εξέπνεε την 31η Δεκεμβρίου.

Αυτό προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών: «Οργανωτικές και Διαδικαστικές Διατάξεις για την Ανάπτυξης, παρεμβάσεις για την ενίσχυση της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης και άλλες επείγουσες διατάξεις» που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση από την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου.

Για ένα ακόμη εξάμηνο παρατείνεται, δηλαδή έως τον Ιούνιο του 2024, η προθεσμία ισχύος της παρ. 1 του άρθρου 54 του ν. 5045/2023 (Α’ 136), περί περιστολής φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.

Συγκεκριμένα έως την 30ή Ιουνίου 2024, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, απαγορεύεται η αποκόμιση μικτού κέρδους από την πώληση οποιουδήποτε προϊόντος ή την παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας που είναι απαραίτητη για την υγεία, τη διατροφή, τη διαβίωση, τη μετακίνηση, τη θέρμανση, την παραγωγή ζεστού νερού χρήσεως και την ασφάλεια του καταναλωτή, καθώς και από την πώληση σχολικών ειδών και γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, ιδίως πρώτων υλών για την παραγωγή λιπασμάτων, ζωοτροφών, ωμών δημητριακών παντός είδους, αλεύρων, ηλίανθου φυτικών ελαίων, όταν το περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα υπερβαίνει το αντίστοιχο περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα προ της 31ης Δεκεμβρίου 2021.».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό