Νεκρή 20χρονη δόκιμος του εμπορικού ναυτικού σε εκπαιδευτικό ταξίδι

Νεκρή 20χρονη δόκιμος του εμπορικού ναυτικού σε εκπαιδευτικό ταξίδι

Στο πένθος βυθίστηκε το Εμπορικό Ναυτικό με την είδηση του θανάτου 20χρονης ναυτικού (ειδικότητας δοκίμου Πλοιάρχου) κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού με ελληνικό δεξαμενόπλοιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, στις 2 Σεπτεμβρίου 2023, η 20χρονη δόκιμος ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από το λιμάνι Σίκκα της Ινδίας. Η άτυχη κοπέλα επαναπατρίστηκε τηn ίδια ημέρα μαζί με ιατρικό συνοδό και μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής.

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε και κατέληξε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

“Ενημερώθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής την 17-09-2023 από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφορικά με ασθένεια 20χρονης ναυτικού (ειδικότητας δοκίμου Πλοιάρχου), μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, η οποία είχε ναυτολογηθεί για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού της πλου.

Η ανωτέρω ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου. Η 20χρονη δόκιμος, επαναπατρίστηκε στις 02-09-2023 με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την 17-09-2023.

Διενεργείται προανάκριση”.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό