Νέο πρόγραμμα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα από το  ΕΙΤ Food με ευκαιρίες δικτύωσης και χρηματοδότησης

Νέο πρόγραμμα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα από το ΕΙΤ Food με ευκαιρίες δικτύωσης και χρηματοδότησης

Νέο πρόγραμμα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα από το ΕΙΤ Food με ευκαιρίες δικτύωσης και χρηματοδότησης

 Mετά από την επιτυχημένη εφαρμογή του στην Ελλάδα το 2021, ο επιταχυντής ιδεών EWAεπιστρέφει για δεύτερη χρονιά και δίνει την ευκαιρία σε δέκα (10) γυναίκες επιχειρηματίες να εξελίξουν την ιδέα ή την επιχείρησή τους.

  • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει υποστήριξη, εκπαίδευση και ατομική καθοδήγηση επί έξι μήνες, όπως και χρηματικά βραβεία έως και 15.000€. Οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές ως τις 13 Ιουνίου. 

Το EυρωπαϊκόΙνστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας-Τομέας Τροφίμων (ΕΙΤ Food) και οι IndustryDisruptorsGameChangers (IDGC), σε συνεργασία με την πρωτοβουλία FutureAgroChallenge, ανακοινώνουν την έναρξη του προγράμματοςEmpoweringWomen in Agrifood(EWA),το οποίο υποστηρίζει γυναίκες επιχειρηματίεςστον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες επιχειρηματίες ή κατόχους μιας επιχειρηματικής ιδέαςπου απασχολούνται στον κλάδο της αγροδιατροφής. Πρόκειται για έναν επιταχυντή ιδεών που μετρά ήδη τρία χρόνιαεφαρμογήςστην Ευρώπη με τεράστια επιτυχία στους προηγούμενους κύκλους, ενώ στην Ελλάδαλειτουργεί για δεύτερη συνεχή χρονιάπροκειμένου να στηρίξει με εξατομικευμένη εκπαίδευση, δικτύωση και χρηματοδότηση δέκα (10) γυναίκες.

Οι IndustryDisruptors,  συνεχίζουν να έχουν ως προτεραιότητα τη δημιουργία ενός εξωστρεφούς οικοσυστήματος στον αγροδιατροφικό τομέα που ενθαρρύνει και αναδεικνύει την καινοτόμο επιχειρηματικότητα σε παγκόσμια κλίμακα. Σε αυτό το πλαίσιο, υλοποιούν για δεύτερη χρονιά το συγκεκριμένο έργο και προσφέρουν σε γυναίκες που ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν σε αυτόν τον κλάδο, ευκαιρίες δικτύωσης καθώς και τα απαραίτητα εφόδια για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών ιδεών τους.

Οι ωφελούμενες του Προγράμματος θα είναι συνολικά δέκα (10) και θα έχουν την ευκαιρία:

  • Να λάβουν εντατική καθοδήγηση, προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους, από ειδικούς του τομέα των επιχειρήσεων και της αγροδιατροφής.
  • Να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις επιχειρηματικότητας και δικτύωσης τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
  • Να διεκδικήσουν συνολική χρηματοδότηση έως και 000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κάνουν αίτηση έως 13 Ιουνίου εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

ΤΕΛΟΣ

 

Περισσότερες πληροφορίες

Δώρα Μαρούλη

CommunicationsandProjectManager | IDGC

dmarouli@industrydisruptors.org| 210 72 36 217

 

ΑρετήΒασμαδά | IDGC

Community Liaison

avasmada@industrydisruptors.org| 210 72 36 217 

 

Λίγα Λόγια για το EIT και το ΕΙΤ Food

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT) είναι ένας οργανισμός της Ε.Ε., που ιδρύθηκε με στόχο την ενίσχυση της ικανότητας για ανάπτυξη καινοτομίας στην Ευρώπη. Το ΕΙΤ προωθεί την καινοτομία μέσω της διασύνδεσης των επιχειρήσεων με την ακαδημαϊκή εκπαίδευση και την επιστημονική έρευνα με στόχο την ανάπτυξη λύσεων που απαντούν σε επείγουσες παγκόσμιες περιβαλλοντικές προκλήσεις. Το EIT Food είναι μία από τις 8 κοινότητες καινοτομίας του ΕΙΤ (Climate, InnovationCommunities, Digital, Health, InnoEnergy, Manufacturing, RawMaterials, UrbanMobility) και εστιάζει στην καινοτομία στον τομέα τροφίμων. Στην Ελλάδα το ΕΙΤ Food εκπροσωπείται από τον οργανισμό Industry Disruptors – GameChangers και έχει ως εκπαιδευτικό συνεργάτη το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που συναποτελούν το τοπικό EIT Food HUB.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:https://www.eitfood.eu/entrepreneurship

 

Λίγα Λόγια για τους Industry Disruptors – Game Changers (IDGC):

Οι Industry Disruptors Game Changers (IDGC) είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός που ιδρύθηκε με το όραμα της δημιουργίας ενός εσωστρεφούς οικοσυστήματος που ενθαρρύνει & αναδεικνύει την καινοτόμο αγροτική επιχειρηματικότητα σε παγκόσμια κλίμακα. Μέσω στρατηγικών συνεργασιών με αναγνωρισμένους φορείς στήριξης της επιχειρηματικότητας, οι IDGC ενισχύουν το τρίγωνο της γνώσης, προσφέροντας σε νέους επιχειρηματίες του αγροτικού τομέα ευκαιρίες δικτύωσης και συνεργασίας  με ακαδημαϊκούς φορείς, ερευνητικά κέντρα και ηγέτες της βιομηχανίας.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:http://industrydisruptors.org/

 

Λίγα Λόγια για την πρωτοβουλία FutureAgroChallenge:

Μια από τις κύριες πρωτοβουλίες των IDGC αποτελεί το FutureAgroChallenge, μια πλατφόρμα παγκόσμιας καινοτομίας στον τομέα της αγροδιατροφής, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ανάγκη περισσότερων από 9 δισεκατομμυρίων ανθρώπων μέχρι το 2050 με βιώσιμο και ασφαλή τρόπο. Το FutureAgroChallenge, από την ίδρυση του το 2015, αναπτύσσεται συνεχώς και δραστηριοποιείται σε 64 χώρες σε 5 ηπείρους.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:  https://facagro.com/

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό