Νίκαια: Αθώα δηλώνει η 22χρονη νοσηλεύτρια – Τί καταγγέλλει ο πατέρας του νεκρού βρέφους

Νίκαια: Αθώα δηλώνει η 22χρονη νοσηλεύτρια – Τί καταγγέλλει ο πατέρας του νεκρού βρέφους

Θέση στις κατηγορίες που της προσάπτονται για τον θάνατο του βρέφους που δεν πρόλαβε καν να γεννηθεί παίρνει η νοσηλεύτρια του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας μέσω της δικηγόρου της και δηλώνει αθώα.

«Είναι συντετριμμένη, η εντολέας μου είναι αθώα και δεν φέρει καμιά ευθύνη στο περιστατικό. Δεν έχει δοθεί τόσο φως στο ποιος πραγματικά έφταιγε στη συγκεκριμένη υπόθεση» αναφέρει χαρακτηριστικά η δικηγόρος της 22χρονης μιλώντας στο Mega, ενώ ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει πως δεν είναι καν νοσηλεύτρια, αλλά βοηθός του εκάστοτε νοσηλευτή που έχει βάρδια στο νοσοκομείο.

Στην επίμαχη μάλιστα βάρδια, υποστηρίζει πως δεν ήταν μόνη αλλά υπήρχαν κι άλλοι υγειονομικοί στον όροφο. «Υπήρχαν και βοηθοί μαίας παράλληλα και υπήρχε μαία και γιατρός, που εκείνη την στιγμή δεν ξέρω πού ήταν. Θα τα δει όλα η ΕΔΕ. Δεν ήταν μόνη της ξαναλέω. Στον όροφο εκείνη τη στιγμή ήταν και δύο βοηθοί μαίας. Δεν γνωρίζουμε σε ποιον μπορεί να είπε κάτι (σ.σ. η μητέρα), τι μπορεί να είπε και ποιον προσπαθούν να συγκαλύψουν ή αν κάποιος τέλος πάντων δεν έχει προκύψει μέχρι τώρα ότι ήταν στον όροφο».

Την ίδια ώρα δικαίωση και απαντήσεις ζητά η Κωνσταντίνα Κόντου που είδε το μωρό της να γεννιέται νεκρό, καταγγέλλοντας αναλγησία και ιατρικά λάθη. «Είχε πετρώσει η κοιλιά της, και ενημέρωσε μια νοσηλεύτρια για το ότι πονάει -μάλλον ήταν αυτή- και να φωνάξει την γιατρό. Οι γιατροί δεν ενημερωθήκαν», καταγγέλλει ο πατέρας του παιδιού.

Μέσω της δικηγόρου της, η εν λόγω υγειονομικός δηλώνει κατηγορηματικά πως ουδέποτε η 38χρονη μητέρα προσέγγισε την ίδια για βοήθεια. «Δεν την ενημέρωσε κανείς. Η πελάτισσά μου ισχυρίζεται και δηλώνει ότι η συγκεκριμένη μητέρα δεν την προσέγγισε για να φωνάξει τη γιατρό. Ήταν προγραμματισμένος τοκετός, άρα λογικά η γυναίκα αυτή θα έπρεπε να ενημερώσει τη γιατρό της ότι μπαίνει μέσα στο νοσοκομείο. Η γιατρός της θα έπρεπε να είναι σε εγρήγορση».

Ο διευθυντής της μαιευτικής εξηγεί μιλώντας στο Mega πως οι γιατροί έκαναν καισαρική σε άλλο θάλαμο του νοσοκομείου και πως ουδέποτε ενημερώθηκαν για την 38χρονη γυναίκα που αιμορραγούσε. «Δεν ήρθε κανένας να ειδοποιήσει έναν γιατρό ότι η γυναίκα πονάει και έχει λιποθυμήσει. Αλλά όταν δεν μαθαίνεις εσύ τι συμβαίνει στον κάτω ή τον πάνω όροφο, πώς θα κάνεις κάτι για να σώσεις».

Την θεωρούσαν ανεπαρκή αλλά την κρατούσαν

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως με επίσημο έγγραφο η διεύθυνση της μαιευτικής ζητούσε την άμεση απομάκρυνση της υγειονομικού καθώς θεωρείτο ανεπαρκής. «Η εν λόγω νοσηλεύτρια θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των γυναικών, των εμβρύων και των νεογνών που νοσηλεύονται στην κλινική μας. Δεν διαθέτει ούτε τις γνώσεις, ούτε τη διάθεση που απαιτούνται για να ανταπεξέλθει στην επίβλεψη του τμήματος».

Η δικηγόρος της αποκαλύπτει πως στην κατά τα αλλά ανεπαρκή υγειονομικό, είχε ανανεωθεί η σύμβαση μόλις λίγους μήνες πριν. «Θα πρέπει να τονίσω το γεγονός ότι αν δεν ήταν ευχαριστημένη μαζί της δεν θα της είχαν ανανεώσει τη σύμβαση».

Παράλληλα, η διεύθυνση της μαιευτικής εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια του βρέφους και ζητά να διαλευκανθεί η υπόθεση. «Με ενδιαφέρει να υπερασπιστώ την κλινική μου στο ιατρικό έργο, γιατί όντως έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να το σώσουν. Θέλω να ξέρετε ότι το παιδάκι κατέληξε από αποκόλληση του πλακούντα που μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο και τη μητέρα. Αν δεν έτρεχαν οι συνάδελφοι, θα είχε πεθάνει η γυναίκα. Και δεν θέλω να πικράνω αυτούς τους ανθρώπους γιατί αυτοί έχασαν ένα παιδί».

Η 22χρονη υγειονομικός έχει βγει σε αναγκαστική άδεια από το νοσοκομείο μέχρι νεωτέρας.

net-time.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό