Νίκος Κογιουμτσής : «Η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών έχει μειωθεί λόγω της ακρίβειας»

Νίκος Κογιουμτσής : «Η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών έχει μειωθεί λόγω της ακρίβειας»

  • Ο Νίκος Κογιουμτσής τονίζει ότι η αγοραστική δύναμη μειώθηκε λόγω ακρίβειας σε τρόφιμα και καύσιμα.
  • Η ενεργειακή κρίση και η μείωση αγορών οδήγησαν σε κλείσιμο πάνω από 1.300 φούρνων.
  • Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών καλεί την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τόνωση αγοραστικής δύναμης.

“Η ακρίβεια πλήττει υπόδηση και ένδυση”, τόνισε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Νίκος Κογιουμτσής μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Εξηγώντας ότι η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών έχει μειωθεί λόγω της ακρίβειας σε τρόφιμα και καύσιμα με αποτέλεσμα να πλήττονται σημαντικοί κλάδοι του εμπορίου, ο κ. Κογιουμτσής, ο οποίος είναι και Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, αναφέρθηκε στην ανάγκη λήψης μέτρων από την κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της τόνωσης της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

Παράλληλα, σημείωσε πως λόγω της ενεργειακής κρίσης έχουν κλείσει περισσότεροι από 1.300 φούρνοι.

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ μίλησε στην εκπομπή «Πρωινή Αφετηρία» με την Έρη Πανάγου, στο πλαίσιο έρευνας για την ακρίβεια του ραδιοσταθμού Παραπολιτικά 90,1.

 

Aναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Κογιουμτσή στα Παραπολιτικά 90,1

Η κατάσταση στην αγορά δεν είναι ευχάριστη καθώς η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων έχει μειωθεί αρκετά λόγω της ακρίβειας στα τρόφιμα, στα καύσιμα, στα ενοίκια οπότε για εμάς δεν περισσεύουν χρήματα.

Ευελπιστούμε ότι θα ληφθούν κάποια μέτρα προς την κατεύθυνση της τόνωσης της αγοραστικής δύναμης ούτως ώστε να μπορέσουμε και εμείς να έχουμε ένα μερίδιο από αυτή την κατανάλωση.

Ο κόσμος έχει μειώσει τις αγορές στην ένδυση και την υπόδηση. Βλέπουμε ότι ο καταναλωτής δεν θα ψωνίσει ένα δεύτερο παντελόνι ή πουκάμισο, θα κάνει οτιδήποτε για να πληρώσει όποιες άλλες υποχρεώσεις έχει και τελευταία θα σκεφτεί να πάει στην αγορά.

Η έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ έδειξε ότι την 18η μέρα για το 40% των νοικοκυριών τελειώνουν τα χρήματα άρα η σκέψη τους σίγουρα δεν θα είναι να βγούνε στην αγορά παρότι στην αγορά υπάρχουν πολύ καλές τιμές.

Τις πρώτες μέρες του μήνα, που έχουν πληρωθεί οι περισσότεροι, υπάρχει μια σχετική κίνηση στην αγορά, μετά την 20η ημέρα του μήνα σκουραίνουν τα πράγματα, δυσκολεύουν αρκετά.

Οι καταστηματάρχες δεν μπορούν να ανταποκριθούνε, συσσωρεύουν χρέη προς την εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και κάποια στιγμή είναι δεδομένο ότι αναγκαστικά θα μπει λουκέτο οριστικό. Λόγω του ενεργειακού έχουνε κλείσει τα τελευταία τρία χρόνια πάνω από 1.300 φούρνοι.

Πηγή: parapolitika.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό