Ο Δήμαρχος Καβάλας υποδέχτηκε ομάδα πολιτών από το Δήμο Νυρεμβέργης

Ο Δήμαρχος Καβάλας υποδέχτηκε ομάδα πολιτών από το Δήμο Νυρεμβέργης

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Κωνσταντίνου Πεφάνη, υποδέχτηκε το πρωί της Κυριακής 17 Οκτωβρίου 2021, στη Μεγάλη Λέσχη, είκοσι οκτώ πολίτες από το Δήμο Νυρεμβέργης, οι συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αδελφοποίησης Νυρεμβέργης – Καβάλας “Φίλος”, Σωτήρη Ξώγνο.
Ο κ. Μουριάδης, αφού ευχήθηκε καλή διαμονή στους γερμανούς τουρίστες, αναφέρθηκε στην ιστορία της πόλης και των νεοκλασικών της κτηρίων, πολλά από τα οποία, όπως επισήμανε, έχουν τη σφραγίδα γερμανών αρχιτεκτόνων, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στις ιδιαίτερες σχέσεις που έχουν αναπτύξει τις τελευταίες δυο δεκαετίες οι αδελφοποιημένοι Δήμοι Καβάλας και Νυρεμβέργης, σε όλα τα επίπεδα.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Μεγάλη Λέσχη, οι πολίτες από τη Νυρεμβέργη είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις μελωδίες που τους χάρισε με την κιθάρα του ο πρώην μαθητής του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, Φίλιππος Μανωλούδης, ο οποίος συνεχίζει τις σπουδές του στην Ακαδημία του Ντάρμσταντ, με υποτροφία του γερμανικού δημοσίου.
Εν συνέχεια, περιηγήθηκαν με το τρενάκι του Δήμου Καβάλας σε διάφορα σημεία της πόλης και είδαν εκ του σύνεγγυς το μνημείο του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, τον Φάρο, το Ιμαρέτ, το Κάστρο και τις Καμάρες.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό