Ο Δήμαρχος Ξάνθης συνάντησε τους εκπροσώπους της ΕΑΓΜΕ για τη γεωθερμική έρευνα στη Σταυρούπολη

Ο Δήμαρχος Ξάνθης συνάντησε τους εκπροσώπους της ΕΑΓΜΕ για τη γεωθερμική έρευνα στη Σταυρούπολη

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης υποδέχτηκε στο γραφείο του το ανώτατο κλιμάκιο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, μετά την προσυπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ξάνθης και της ΕΑΓΜΕ για την πρώτη συστηματική γεωλογική έρευνα στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης είχε μια εκτενή συζήτηση με τον Γενικό Διευθυντή Διονύση Γκούτη και τον Κωνσταντίνο Ζώμπο, Αν. Γενικό Διευθυντή Οικονομικών και Διοικητικών της ΕΑΓΜΕ για το κρίσιμο θέμα του εντοπισμού θερμών νερών, κατάλληλων για ενεργειακή ή και ιαματική χρήση στην περιοχή.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Μονάδας ΑΜΘ της ΕΑΓΜΕ Δημήτρης Εξίογλου.

Όπως τόνισε ο Γενικός Διευθυντής, η Αρχή είναι διατεθειμένη να συνδράμει στην προσπάθεια του Δήμου για την ανάπτυξη της περιοχής, διενεργώντας συστηματική γεωθερμική έρευνα, η οποία όπως υπογράμμισε, θα είναι και η πρώτη που πραγματοποιείται στη Σταυρούπολη.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η ΕΑΓΜΕ θα υποστηρίξει όλες τις προσπάθειες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την επίλυση τυχόν προβλημάτων που υπάρχουν και άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

Ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους για την άμεση και έμπρακτη ανταπόκρισή τους στο αίτημα του Δήμου Ξάνθης, υπογραμμίζοντας ότι τα αποτελέσματα της έρευνας θα αποτελέσουν το πρώτο βήμα για την ουσιαστική αναπτυξιακή προοπτική της Σταυρούπολης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό