Ο Δημήτρης Χαρίτου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Σωματείων Συνταξιούχων της ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή

Ο Δημήτρης Χαρίτου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Σωματείων Συνταξιούχων της ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου έδωσε το παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής τα Σωματεία Συνταξιούχων της ΑΜ-Θ και σε δήλωση του στα τοπικά ΜΜΕ ανέφερε:

Βρίσκομαι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων για να εκφράσω την αμέριστη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στα δίκαια αιτήματά τους. Οι απόμαχοι της εργασίας πλήρωσαν το μάρμαρο με μειώσεις στις συντάξεις τους, προκειμένου η χώρα να βγει από τη μνημονιακή επιτήρηση και ήταν υποχρέωση της Πολιτείας να  επουλώσει τις πληγές που προκλήθηκαν τα μνημονιακά χρόνια. Έγιναν σε δύσκολες συνθήκες σημαντικά βήματα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη των συνταξιούχων με πρώτο την καθιέρωση νομοθετικά της 13ης σύνταξης.

Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπάτησε διπλά τους συνταξιούχους. Καταρχήν γιατί κατάργησε την 13η σύνταξη που ήταν μία σημαντική ανακούφιση, ιδιαίτερα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, και δεύτερον γιατί αρνείται να καταβάλλει τα αναδρομικά, στα επιδόματα και τα δώρα, όπως γνωμοδότησε το Συμβούλιο της Επικρατείας, δικαιώνοντας τους συνταξιούχους για τις περικοπές που υπέστησαν την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά. Ενώ οι αυξήσεις που υπόσχεται η κυβέρνηση από 1/1/2023 είχαν ήδη νομοθετικά προβλεφθεί να χορηγηθούν  από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πολιτεία έχει και ηθική υποχρέωση απέναντι στους συνταξιούχους που την περίοδο των μνημονίων κράτησαν την κοινωνία όρθια, στηρίζοντας παιδιά και εγγόνια στις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν, να σκύψει πάνω στα προβλήματά τους.   Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην  πρόσφατη συνάντηση του προέδρου Αλέξη Τσίπρα με τις οργανώσεις συνταξιούχων, έχουμε δηλώσει ότι θα προχωρήσουμε άμεσα στην επαναφορά  της 13ης σύνταξης και στην καταβολή όλων των αναδρομικών σε τρεις δόσεις τα επόμενα τρία χρόνια. Και φυσικά θα είμαστε δίπλα σε κάθε πρωτοβουλία που στόχο θα έχει την αποκατάσταση των συσσωρευμένων προβλημάτων των συνταξιούχων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό