Ο Δημήτρης Χαρίτου στο Κέντρο Ορφέας Πρόληψης Εξαρτήσεων Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης

Ο Δημήτρης Χαρίτου στο Κέντρο Ορφέας Πρόληψης Εξαρτήσεων Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου, μαζί με τον Σταμάτη Μαρούδα υπεύθυνο ψυχικής υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, που διετέλεσε πρόεδρος του φορέα, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί το Κέντρο Ορφέας Πρόληψης Εξαρτήσεων Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, όπου είχαν μία ουσιαστική συζήτηση με την πρόεδρο Σιμπέλ Μουσταφάογλου, τον επιστημονικό υπεύθυνο Εσαγιάν Γκάρο, το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενημερώθηκε για το σημαντικό έργο που επιτελεί το Κέντρο στην τοπική κοινωνία και τις δράσεις που αναπτύσσει, με συναντήσεις, εκδηλώσεις και ημερίδες για την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση σε θέματα που σχετίζονται με την πρόληψη των εξαρτήσεων.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τα θεσμικά θέματα λειτουργίας που απασχολούν τα Κέντρα Πρόληψης, με σημαντικότερο την διατήρηση του αυτοδιοίκητου χαρακτήρα των φορέων αυτών, αφού είναι ορατός ο κίνδυνος από πλευράς της κυβέρνησης για τον ασφυκτικό έλεγχό τους και την μετατροπή τους σε παραρτήματα του ΟΚΑΝΑ, γεγονός που θα οδηγήσει στην απαξίωση τους. Όπως βέβαια και η πολύ μεγάλη ανάγκη για αντικατάσταση των στελεχών που αποχώρησαν, καθώς και η δυνατότητα των τοπικών διοικήσεων να διαχειρίζονται τα αποθεματικά των λογαριασμών τους σύμφωνα με τις πραγματικές τους ανάγκες.

Ο βουλευτής κος Χαρίτου αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του φορέα για την εκτενή ενημέρωση, σημείωσε ότι το Κέντρο Πρόληψης Ορφέας είναι ένας ζωντανός οργανισμός που η συνεισφορά του, με τις υπηρεσίες που προσφέρει, είναι σημαντική στην τοπική κοινωνία για 20 και πλέον χρόνια. Ενώ σημείωσε ότι σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες της κρίσης που βιώνει η κοινωνία μας ο ρόλος του καθίσταται ακόμη πιο σημαντικός στον κρίσιμο τομέα της πρόληψης των εξαρτήσεων και γενικότερα στην ψυχική υγεία.

Ο βουλευτής  σημείωσε ότι «αντιλαμβάνομαι τις προσπάθειες που γίνονται  εκ μέρους της κυβέρνησης για τον έλεγχο, τον περιορισμό της δράσης του φορέα, που οδηγούν ουσιαστικά στην απαξίωση του. Όμως οφείλουμε όλοι μας, από την δική του πλευρά ο καθένας, να συμβάλλουμε στην ενίσχυση, τη στήριξη και την αναβάθμιση του φορέα πρόληψης  γιατί είναι  βέβαιο ότι η πρόληψη μπορεί να σώσει ζωές και είναι υπόθεση όλων μας να διαφυλάξουμε το ρόλο του Κέντρου Πρόληψης Ορφέας στην περιοχή μας». Σε αυτήν την κατεύθυνση η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό