Ο Δήμος Μονάχου αφιερώνει 4 σελίδες στον Κων/νο Καραθεοδωρή στον επίσημο Πολιτιστικό Οδηγό του (φωτος)

Ο Δήμος Μονάχου αφιερώνει 4 σελίδες στον Κων/νο Καραθεοδωρή στον επίσημο Πολιτιστικό Οδηγό του (φωτος)

Ο Δήμος Μονάχου Γερμανίας έχει πρόσφατα τυπώσει πολιτιστικούς οδηγούς με περιηγήσεις σε ιστορικά σημαντικούς τόπους 22 δημοτικών διαμερισμάτων της πόλης.

Οι πολιτιστικοί οδηγοί έχουν τον τίτλο “Πολιτιστικά Ιστορικά Μονοπάτια” (Kultur Geschichts Pfade) και αποσκοπούν στο να γνωρίσουν οι κάτοικοι του Μονάχου και οι επισκέπτες από όλο τον κόσμο τα αξιοθέατα της πόλης του Μονάχου, τους ιστορικούς χώρους και τα σπίτια ή τους τόπους εργασίας σημαντικών προσωπικοτήτων. Τα “Πολιτιστικά Ιστορικά Μονοπάτια” διατίθενται σε μορφή φυλλαδίου (εγχειριδίου), με πινακίδες προσανατολισμού που δείχνουν την αντίστοιχη διαδρομή και τον αντίστοιχο σταθμό. Είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να διανυθούν οι διαδρομές με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Όπως είναι γνωστό, ο διεθνούς φήμης μαθηματικός Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή (1873-1950) έζησε με την οικογένειά του στην περιοχή Bogenhausen Μονάχου, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Μονάχου και απεβίωσε και ετάφη στο Μόναχο.

Με αφορμή την Ελληνο-Βαυαρική εκδήλωση Μνήμης Καραθεοδωρή που έλαβε χώρα το 2019 στο Μόναχο και τις περαιτέρω παρεμβάσεις του Πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Μαλαμούση στον Δήμο Μονάχου συμπεριλήφθηκε και ο μακαριστός Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή (με κείμενο και φωτογραφία του στο γραφείο της οικίας του στην Rauchstr.8) στο “Πολιτιστικό Ιστορικό Μονοπάτι 13 Bogenhausen“.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι όλα τα γεγονότα, ιστορικά κτίρια και οι προσωπικότητες της περιοχής Bogenhausen αναφέρονται στο “Πολιτιστικό Ιστορικό Μονοπάτι 13 Bogenhausen” σε 2-3 σελίδες, για τον Καραθεοδωρή όμως αφιέρωσε ο Δήμος Μονάχου 4 σελίδες.

Το “Πολιτιστικό Ιστορικό Μονοπάτι 13 Bogenhausen” καθώς και τα Πολιτιστικά Ιστορικά Μονοπάτια των άλλων δημοτικών διαμερισμάτων Μονάχου είναι αναρτημένα και στο διαδίκτυο: https://stadt.muenchen.de/infos/kulturgeschichtspfade.html

Στα γραφεία της Ενορίας των Αγίων Πάντων Μονάχου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν δωρεάν αντίτυπα του εγχειριδίου “Πολιτιστικό Ιστορικό Μονοπάτι 13 Bogenhausen”, που παρεχώρησε ευγενώς ο Δήμος Μονάχου στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας.

Πηγή: alexpolisonline.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό