Ο Δήμος Ορεστιάδας διοργανώνει  Σκυταλοδρομία 100 χλμ για να γιορτάσει τα 100 χρόνια ίδρυσης της πόλης

Ο Δήμος Ορεστιάδας διοργανώνει Σκυταλοδρομία 100 χλμ για να γιορτάσει τα 100 χρόνια ίδρυσης της πόλης

Η Οργανωτική επιτροπή των 100 χρόνων του Δήμου Ορεστιάδας και ο Σύλλογος Δρομέων Ορεστιάδας διοργανώνουν σκυταλοδρομία μήκους 100 χιλιομέτρων στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης.

Η σκυταλοδρομία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Απριλίου 2023 με αφετηρία το συνοριακό σταθμό των Καστανέων και τερματισμό την κεντρική πλατεία Ορεστιάδας. Η σκυταλοδρομία έχει συμβολικό και όχι ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα συμβολίζει την ιστορική πορεία των 100 χρόνων των κατοίκων της Νέας Ορεστιάδας, την ομαδικότητα, τη συνεργασία, την προοπτική, το μέλλον.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ

Περιγραφή διαδρομής – χρονοδιάγραμμα

Η εκκίνηση της σκυταλοδρομίας θα δοθεί στις 07.00 την Κυριακή 09 Απριλίου 2023 από τον συνοριακό σταθμό των Καστανέων. Η διαδρομή που θα διανυθεί μέσω της σκυταλοδρομίας έχει μήκος 100 χιλιόμετρα, θα διατρέξει ένα μεγάλο μέρος του Δήμου Ορεστιάδας και θα ολοκληρωθεί στις 20.30 στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας μετά από 13,5 ώρες τρεξίματος.

Η διαδρομή έχει χωριστεί σε 17 τμήματα, το μήκος των οποίων καθώς και οι εκτιμώμενοι χρόνοι αναχώρησης από κάθε σημείο αλλαγής της σκυτάλης δίνονται στον παρακάτω πίνακα. Οι αλλαγές της σκυτάλης για πρακτικούς λόγους αλλά και για λόγους ασφαλείας θα γίνονται εντός των οικισμών. Αυτός είναι και ο λόγος που το κάθε τμήμα της διαδρομής έχει και διαφορετικό μήκος. Ο μέσος ρυθμός τρεξίματος θα είναι αρκετά αργός (περίπου 7 λεπτά ανά χιλιόμετρο) ώστε να είναι προσιτός και σε λιγότερο έμπειρους δομείς.

Μετακινήσεις

Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν να μεταβούν στο σημείο αφετηρίας της διαδρομής που έχουν δηλώσει με δικό τους μεταφορικό μέσο και με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την επιστροφή των συμμετεχόντων, μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής που έχουν επιλέξει, στο σημείο εκκίνησής τους ώστε να παραλάβουν το μεταφορικό τους μέσο.

Δικαίωμα συμμετοχής

Ολόκληρη τη διαδρομή της σκυταλοδρομίας θα διατρέξουν δρομείς-μέλη του Συλλόγου Δρομέων Ορεστιάδας. Δυνατότητα συμμετοχής σε ένα ή περισσότερα τμήματα της διαδρομής δίνεται σε όποιαν ή όποιον επιπλέον το επιθυμεί εφόσον έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Δήλωση συμμετοχής

Η δήλωση συμμετοχής γίνεται μέσω της συμπλήρωσης της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμα έως τις 31/03/2023: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSezJCWKpM7piB05xI6ubjqKWZvnyyldLQR0g99nOqfvbGHaPw/viewform?fbclid=IwAR0ZutodGTTpD8WNirw3e1hRkuqcCLnFfDgTN-onpaK7fxyX7eHmP1F5j68 

Όροι συμμετοχής

O κάθε δρομέας συμμετέχει στη σκυταλοδρομία με απόλυτη προσωπική του ευθύνη, έχοντας ελέγξει την καλή κατάσταση της υγείας του και έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Δηλώνει επίσης ότι τα στοιχεία που δηλώνονται στην φόρμα συμμετοχής είναι απολύτως αληθή. Παραιτείται από κάθε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών της σκυταλοδρομίας για τυχόν σωματική ή άλλη βλάβη ή ζημιά από οποιαδήποτε αιτία και συναινεί στην ελεύθερη χρήση του ονόματος/εικόνας του από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από τους διοργανωτές της δράσης για προωθητικούς σκοπούς. Ο δρομέας αποδέχεται όλους τους ανωτέρω όρους συμμετοχής.

Όριο συμμετεχόντων

Για λόγους άρτιας διοργάνωσης αλλά και λόγους ασφαλείας ορίζεται ανώτατο όριο 10 συμμετεχόντων σε κάθε τμήμα της διαδρομής και συνολικά 170 συμμετεχόντων σε ολόκληρη τη σκυταλοδρομία.

e-evros.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό